I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Carska bara spremna za izletnike

Rezervat prirode Carska bara spreman je za tradicionalni prvomajski uranak i posetu izletnika i turista. Ulaz u rezervat 1. maja biće moguć već od 7 časova, a poslednji izletnici trebali bi da napuste izletište 20:30 časova, kažu zaposleni u „Ribnjaku Ečka“ koje upravlja ovim zaštićenim prirodnim dobrom.

Izletište koje se nalazi neposredno na ulazu u Carsku baru, kao i ranijih godina, ponudiće igralište za najmlađe, mesta na kojima će se prodavati osveženje i sladoled, a posebno mesto predviđeno je za one koji budu želeli da peku roštilj, i to će ujedno biti jedina lokacija za te potrebe s obzirom da je unutar samog rezervata paljenje vatre strogo zabranjeno.

voznja-brodom

–  Izletnicima i turistima ponudićemo tradicionalan obilazak našeg rezervata turističkim brodom što predstvalja najbolju prezentaciju jer se upravo sa vode jako dobro vidi bogatstvo flore i faune. Tu je i staza zdravlja koja kroz rezervat vodi do vidikovca na samoj Carskoj bari, i imamo nasip oko rezervata u dužini od 21 kilometar, pa oni posetioci koji budu došli svojim biciklima – nasipom mogu obići celu destinaciju. Sa nasipa se pruža predivan pogled prema Carskoj, Perleskoj i bari Tiganjica. Osim toga, izletnici mogu iznajmiti kanu, motorni ili čamac na vesla i dobiće svog vodiča što smatramo delom kvalitetne ponude. Turisti i izletnici tako imaju priliku da od naših vodiča saznaju sve o odlikama rezervata, jedinstvenom svetu ptica i bogatom biljnom svetu – kaže za portal I love Zrenjanin menadžer turizma u rezervatu, Milivoj Putić.

Fordomanija

staza-zdravlja

Cena ulaznice za brod iznosi 450 dinara za odrasle izletnike i ona ujedno važi i za stazu zdravlja, za školski uzrast 400 dinara, dok je za najmlađe posetioce predškolskog uzrasta poseta i boravak u rezervatu besplatan. Ukoliko se izletnici odluče samo za korišćenje staze zdravlja, cena je 200 dinara za odrasle, a za školarce 150 dinara.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Plovidbe su raspoređene na svaka dva sata, u 10, 12, 14, 16 i 18 časova.

Čuvarska i služba vodiča biće na raspolaganju posetiocima rezervata tokom celog dana, i kako kažu – svake godine se posebno pripremaju za ovaj praznik s obzirom da je to dan u kojem rezervat primi najveći broj ljudi.

– Uloga čuvara i vodiča jeste da vode računa da ne dođe do ugroženosti unutar samog rezervata zbog velike posete tokom prvog maja. Glavno i specifično obeležje ovog rezervata  jesu ptice koje su osetljiva kategorija, pogotovo na posetioce odnosno ljudski faktor. Poznato je da je ovo najznačajnija ornitološka stanica u ovom delu Evrope sa 150 vrsta ptica i svih 10 vrsta čaplji  koje postoje jedino u našem rezervatu, i zato moramo voditi računa da ne dođe do ugroženosti ravnoteže koja vlada unutar rezervata – kaže Putić.

milivoj-putic

Posetioci Carske bare mogu se opustiti i u lepo uređenoj lentjoj bašti hotela i restorana „Sibila“ koji se nalazi u neposrednoj blizini, i uživati u bogatom ribljem meniju po pristupačnim cenama.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh