I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Bulajić : Rešenje pijaće vode u regionalnom vodovodu

Izgradnja fabrike vode u Zrenjaninu još uvek nema jasan plan s obzirom da je najpre u pitanje bilo dovedeno dobijanje garancije, a da je zatim javnosti saopšteno da zrenjaninska voda sa česme – osim povećane koncentracije arsena – sadrži i natrijum i bor u nedozvoljenim granicama.

Predsednik Skupštine grada i član Komisije za javne česme, Radovan Bulajić, kaže da ceo projekat izgradnje fabrike vode prate brojne nelogičnosti, a da pored toga građani i dalje imaju vodu zabranjenu za piće.

pijaca voda

– Pravimo vodu sa fabrikom koja vredi 25 miliona evra, i imamo nameru da puštamo vodu iz fabrike kroz sistem koji je poluispravan?! Polovina cevi u vodovodnom sistemu je od olova, polovina od azbesta. Voda će biti ispravna i po standardima Evropske Unije na izlasku fabrike, ali neće istog kvaliteta izalaziti na slavinama… – kaže Bulajić u razgovoru za I love Zrenjanin.

PerSu marketi

Na pitanje koliko je realno ulaziti u skupu investiciju ako je cevovodni sistem dotrajao, Bulajić kaže da je to dokaz koliko je ceo proces rešavanja problema pijaće vode u Zrenjaninu – neozbiljno prihvaćen.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prema njegovim rečima cena vode iz tog sitema još uvek je nepoznanica. Po jednim informacijama, naša voda koja ulazi u fabriku vode košta 21 evrocent, a njena vrednost nakon prerade bi iznosila 37 evrocenta, što znači da bismo na slavinama imali vodu vrednu 58 evrocenti.

Bulajić kaže da nije za opciju izgranje fabrike vode jer njenom izgradnjom, pored navednih nelogičnosti, ne bi bilo rešeno pitanje vodosnabdevanja sela već samo grada.

 „Rešenje problema vodosnadbevanja ne vidim u fabrici vode već u regionalnom vodovodu. Vojvodina nema zdravu pijaću vodu koja se može jednostavno i jeftino preraditi, a Zrenjanin bi mogao biti inicijator ovog projekta. Međutim, najvažnija stvar u celoj priči je kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže u Zrenjaninu“, objašnjava Bulajić.

 Foto : morguefile.com

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh