I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Briga grada o socijalno ugroženim porodicama

Član Gradskog veća Dragan Šašić, u nastavku akcije pomoći socijalno ugroženim stanovnicima Grada Zrenjanina, posetio je osmočlanu porodicu Jegarčev u Farkaždinu.

Šašić je, zajedno sa Jovom Žužom iz Mesne zajednice Lazarevo, koja se takođe uključila u ovu akciju, uručio pomoć – garderobu i igračke.

– Reč je o još jednoj mnogočlanoj porodici koja živi u izuzetno lošim uslovima, u trošnoj kući bez kupatila. Ovi ljudi nemaju zaposlenje, sa šestoro dece žive od socijalne pomoći i zaista nam je želja da im na neki način pomognemo. Iako su na evideniji Centra za socijalni rad, Grad dodatno mora reagovati i predložiću da se pomoć ovoj porodici nađe na sledećoj sednici Gradskog veća – rekao je Šašić je i istakao da je garderobu obezbedila mesna zajednica Lazarevo i da je to ujedno i početak saradnje mesnih zajednica na teritoriji naše grada kako bi se pružila pomoć porodicama kojima je najpotrebnija.

sasic zuza11

I Taxi Zrenjanin
Posetu porodici u Farkaždinu inicirao je sekretar te mesne zajednice nakon što su članovi Gradskog veća odlučili da će u narednom periodu obići sva naseljena mesta u okolini Zrenjanina kako bi se upoznali sa problemima njihovih meštana.
Šašić kaže da kancelariju Gradskog veća svakodnevno posećuje veliki broj građana i pokazala se potreba da im se na neki način približe, da ne bi morali da dolaze u grad, posebno jer je među ljudima koji traže pomoć veliki broj socijalno ugroženih i za koje je velika stavka izdvojiti novac za put. Gradski većnik je istakao da je u nastavku i akcija sa zrenjaninskim preduzetnicima koji su u nekoliko navrata pokazali humanost i pomogli socijalno ugroženim stanovnicima.
 
Izvor : zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh