I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Božićna čestitka jereja Miodraga Stanojevića: Božić je praznik zajednice

Tradicionalno, na najradosniji hrišćanski praznik, portal Ilove Zrenjanin donosi čestitku sveštenstva pravoslavnih hramova u našem gradu.

Ove godine, građanima je Srećan Božić poželeo jerej Hrama Svetog Arhangela Mihaila, Miodrag Stanojević.

„Božić je radostan praznik i slovi za porodični praznik.  Iz crkvene perspektive Božić je nešto mnogo veće od toga, to je praznik zajednice i najbolja varijanta je da su svi ukućani od najmlađeg do najstarijeg u crkvi zajedno i na taj način dočekaju Hristovo rođenje. Tu se pojavljuje druga, viša dimenzija Hristovog rođenja koji je zapravo rodio zbog viših ciljeva kako ne bi nama samo u ovom životu bilo bolje, već radi večnosti i večnog trajanja. Bog je osmislio tako da Hristos uzme naše ljudsko telo da bi mogao, ako ništa drugo, na krstu kasnije da umre po ljudskoj prirodi jer kao Bog ne može da umre. U tome je smisao današnjeg praznika rođenja – Hristos nam nudi večnost, a sve drugo je prolazno. Ono što sledi nakon ovog života jeste večno trajanje, i tu je smisao Hristovog rođenja – da nam pruži spasenje i večitu zajednicu sa Bogom.

U duhu ovog sretnog praznika radosti pozdravljamo se sa „Hristos se rodi i Vaistinu se rodi“. Svim vernicima koji proslavljaju današnji praznik neka je srećno, blagosloveno, pa neka svi spoznaju Hrista bogomladenca na onakav način kakav je potreban i koliko je porebno da oni dosegnu tu večnost, odnosno Carstvo Božije. Amin“

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

jerej-miodrag-stanojevic

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh