I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Božićna čestitka jereja Miodraga Stanojevića: Božić je praznik zajednice

Tradicionalno, na najradosniji hrišćanski praznik, portal Ilove Zrenjanin donosi čestitku sveštenstva pravoslavnih hramova u našem gradu.

Ove godine, građanima je Srećan Božić poželeo jerej Hrama Svetog Arhangela Mihaila, Miodrag Stanojević.

„Božić je radostan praznik i slovi za porodični praznik.  Iz crkvene perspektive Božić je nešto mnogo veće od toga, to je praznik zajednice i najbolja varijanta je da su svi ukućani od najmlađeg do najstarijeg u crkvi zajedno i na taj način dočekaju Hristovo rođenje. Tu se pojavljuje druga, viša dimenzija Hristovog rođenja koji je zapravo rodio zbog viših ciljeva kako ne bi nama samo u ovom životu bilo bolje, već radi večnosti i večnog trajanja. Bog je osmislio tako da Hristos uzme naše ljudsko telo da bi mogao, ako ništa drugo, na krstu kasnije da umre po ljudskoj prirodi jer kao Bog ne može da umre. U tome je smisao današnjeg praznika rođenja – Hristos nam nudi večnost, a sve drugo je prolazno. Ono što sledi nakon ovog života jeste večno trajanje, i tu je smisao Hristovog rođenja – da nam pruži spasenje i večitu zajednicu sa Bogom.

U duhu ovog sretnog praznika radosti pozdravljamo se sa „Hristos se rodi i Vaistinu se rodi“. Svim vernicima koji proslavljaju današnji praznik neka je srećno, blagosloveno, pa neka svi spoznaju Hrista bogomladenca na onakav način kakav je potreban i koliko je porebno da oni dosegnu tu večnost, odnosno Carstvo Božije. Amin“

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

jerej-miodrag-stanojevic

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh