I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Borba za prvo mesto – Zrenjaninac na konkursu za dizajn elektro skutera

Na konkursu za dizajn elektro skutera mlade holandske kompanije Bolt Mobility, Zrenjaninac Miroslav Domjesko bori se za prvo mesto.

Njegov zadatak bio je da zadati, osnovni model prilagodi, birajući ponuđene modele motora, baterije, kao i dodatne opreme ne bi li sačinio što bolji skuter.

– Skuter koji sam ja predložio predstavlja savršen izbor za korišćenje u gradskim uslovima jer se radi o modelu sa maksimalnom brzinom od 50 kilometara na čas. Jedno punjenje baterija koje traje oko 45 minuta može da izdrži do 80 kilometara, pri nosivosti od 90 KN. Baterije koje se koriste za pokretanje elektro motora jačine 4 kW su nalik onima koje se koriste za pokretanje Tesla automobila.

Skuter koji je dizajnirao Miroslav Domjesko

Fordomanija

Ovaj Zrenjaninac je poslednjih nekoliko godina i sam korisnik električnog skutera, i kaže da je tim načinom prevoza izuzetno zadovoljan, pre svega zbog čistog i ekonomičnog načina transporta.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Nažalost, jedan od velikih problema današnjice jeste velika zagađenost vazduha. Istovremeno, jedna od bitnih odlika koje karakterišu vozila na električni pogon jeste ekološki momenat i činjenica da oni ne zagađuju našu životnu sredinu – ni štetnim izduvnim gasovima, ni bukom koja se stvara korišćenjem klasičnih motora. Mislim da korišćenje vozila na električni pogon nije više budućnost, nego je to naša sadašnjost. Za učešće na ovom konkursu pomogla mi je i činjenica da sam duže vreme korisnik električnog skutera, i da sam upoznat sa problematikom istog. Znam i šta je to što nedostaje, šta bi bilo dobro da postoji, šta je višak. Kao jednu od bitnih stvari odabrao sam crvenu boju koja je prema istraživanjima i savetima stručnjaka, najlakše uočljiva u saobraćaju, dodaje Domjesko.

Rad ovog Zrenjaninca trenutno se nalazi na deobi drugog i trećeg mesta u konkurenciji od preko 500 radova.

Za njegov rad možete da glasate klikom OVDE

Konkurs traje mesec dana od 1. do 28. februara, a pobednik će biti poznat 1. marta.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh