I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Bora Đorđević posetio zrenjaninski azil: Pozivam na udomljavanje životinja

Pre deset godina, oktobra 2005. godine, Zrenjanin je dobio prvo namensko Prihvatilište za male životinje u Srbiji, koje je otvorio tadašnji ambasador Republike Švajcarske u našoj zemlji, Vilhelm Mejer.

Nakon održanog koncerta u subotu u Zrenjaninu, želju da poseti Prihvatilište izrazio je i Bora Đorđević, popularni „Bora Čorba“, uverivši se tom prilikom da uslovi za smeštaj pasa u potpunosti zadovoljavaju standarde propisane za objekte te vrste. U azilu je trenutno smešteno 150 jedinki – pasa, mačaka, čak i jedna vučica, a 25 pasa pripremljeno je za udomljavanje i sticanje novih vlasnika.

BoraCorba_azil_1

– Mogu da kažem da su ovo najbolji mogući uslovi i da ove životinje sigurno nemaju „pasji život“. Svi psi su odvojeni, siti su, imaju dovoljno vode, prostora za kretanje, rekao je Bora Đorđević, držeći u rukama dva kučeta spremna za usvajanje.

Fordomanija

On je prokomentarisao i nedavnu osudu javnosti da su uslovi u prihvatilištu nehumani i da se životinje neadekvatno tretiraju.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Neko je fotografisao hvatanje pasa na ulici, nema drugog načina nego omčom, jer se ne zna kakva je narav tih pasa, i te slike su objavljene na društvenim mrežama, ali prava istina o ovom azilu je sasvim, sasvim drugačija. Ovde ima i pasa koji su čak oduzeti od vlasnika koji su loše postupali s njima ili su ih vlasnici odbacili. Psi dobijaju ogrlicu, kasnije se sterilišu i spremni su za usvajanje. Bilo bi dobro da ovakva slika ode u javnost i apelujem na sve ljubitelje životinja da usvoje ova divna stvorenja, poručio je Bora „Čorba“.

Iz JKP „Čistoća i zelenilo“ naglašavaju da to preduzeće, u okviru koga posluje Prihvatilište, delatnost zoohigijene obavlja u skladu sa važećim propisima u ovoj oblasti, pre svih Zakonom o dobrobiti životinja, vodeći računa o dobrobiti životinja, brinući o njihovom životu i zdravlju. Zaštita dobrobiti životinja prisutna je u svim segmentima postupanja sa životinjama, a naročito u delu koji se odnosi na neškodljivo i humano uklanjanje napuštenih pasa i mačaka sa javnih površina na teritoriji grada Zrenjanina, radi njihovog daljeg smeštajnog, odnosno zdravstvenog zbrinjavanja. Hvatanje pasa lutalica na ulicama vrši se u skladu s propisima i hvatanje omčom je način da se sačuva bezbednost radnika koji obavljaju taj posao.

BoraCorba_azil_4
Građani koji žele da udome kućnog ljubimca mogu da se jave na broj telefona: 064/811-6878. Na facebook stranici Prihvatilišta zainteresovani građani mogu da vide fotografije pasa spremnih za udomljavanje, koje se vrši svake subote u periodu od 10 do 13 časova.

Iz JKP „Čistoća i zelenilo“ ističu da je od početka rada Prihvatilišta do danas udomljeno više od 2000 pasa, iz čega se može zaključiti da su mnogi građani prepoznali potrebu za brigom o dobrobiti životinja.

Izvor i foto: zrenjanin.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh