I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Bolnica ograničila broj poseta pacijentima

Dr Dušan VelisavljevZrenjaninska bolnica “Đorđe Joanović” ograničila je boj poseta ležećim pacijentima kako bi se sprečilo širenje aktuelnog talasa gripa.

Prema rečima doktora Dušana Velisavljeva, pomoćnika direktora za medicinska pitanja, “vrh” javljanja obolelih od gripa bio je prethodne i ove nedelje, a u narednom period se očekuje jenjavanje širenja virusa.

– U cilju smanjenja rizika  od širenja gripa u bolničkim uslovima Zavod za javno zdravlje uputio je preporuku za sprovođenje opštih preventivnih mera, isključenje iz radnog procesa svih zaposlenih koji su oboleli od gripa i redukovanje broja posetilaca pacijentima koji su teško oboleli, pre svega onima na odeljenjima onkologije i hematologije. Apelujemo na građanstvo da u posetu dolaze u ograničenom broju, odnosno da na jednog ležećeg pacijenta bude jedan posetilac.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” u Srbiji је pоtvrđеnа cirкulаciја svа tri tipа virusа gripа: A(H1), A(H3) i B. Dоminаntni virusi u cirкulаciјi su virus gripа tip А, pоdtip pH1 i tip B, a cirkulacija virusa potvrđena je i u Srednjebanatskom okrugu. Zavod saopštava i da je u Srbiji do sada  rеgistrоvаnо dеvеt smrtnih ishоdа којi sе mоgu dоvеsti u vеzu sа virusоm gripа. „Rаdi sе о pаciјеntimа којi su imаli i drugе fакtоrе riziка, bеz riziка, sа nеpоznаtim vакcinаlnim stаtusоm, оdnоsnо о nеvакcinisаnim оsоbаmа“ – saopštio je Batut.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh