I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Bogojavljensko plivanje u Zrenjaninu – Tijana Sič prva do časnog krsta (VIDEO)

Deveti put zaredom najhrabriji momci i devojke na Bogajavljanje su u Zrenjaninu plivali za časnim krstom.

Ovaj događaj u sklopu jednog od najvećih hrišćanskih praznika organizuju Grad Zrenjanin, pravoslavna crkvena opština Zrenjanin, Kulturni centra i donatori. Za ovogodišnje plivanje prijavio se rekordan broj učesnika 36, a na startu se pojavilo njih 33. Među odvažnim vitezovima bile su i dve dame Marija Kolundžija i Tijana Sič. Upravo ova druga devojka inače bivša plivačica, a sad studentkinja imala je tu čast da bude prva među jednakima i prva dopliva do časnog krsta. Za krstom su plivali  i Danijel Bugar, Jovan Kukolj, Nikola Perić, Nedeljko Perić, Dušan Ludoški, Aleksandar Topalov, Aleksandar Erdeljan, Boris Knežević, Marko Rajačić, Srđan Opančarev, Dragan Grahovac, Nikola Đorđević, Aleksandar Anović, Bladimir Petković, Stefan Vasić, Srđan Šoškić, Darjan Jovanov, Branislav Popov, Darko Savin, Aleksandar Anđelković, Igor Nađ, Danijel Kostić, Ivan Petrović, Nikola Gećin, Vladimir Filipaš, Marinko Davidovski, Radica Eremić, Milan Fan, Vladimir Eremić i Rajko Kurtešan.

Tijana Sič sa krstom časnim

PerSu marketi

Prigodnu nagradu Tijani Sič uručio je kum ove svečanosti Toma Milin direktor preduzeća Ekogradnja iz Zrenjanina. Svim učesnicima čestitali su otac Veselin Vlaški starešina Hrama Svetog arhangela Mihaila u kom je služena sveta liturgija pre ove svečanosti, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i Goran Marinković ispred Kulturnog centra.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Tijana Sič do juče aktivna plivačica danas trener

Tijana je 13 godina bila uspešna plivačica Proletera, a sada u Beogradu studira za trenera plivanja kao i na ovdašnjoj Visokoj tehničkoj školi. Ona u „Proleteru“ već radi sa mlađom decom.

Ovako je Bogojavljansko plivanje izgledalo iz vazduha na snimcima Bojana Vijatova

 

Bogojavljensko plivanje organizovano je i u Kleku i Žitištu. Čast da u Kleku prvi dopliva do krsta imao je Miloš Pavlović.

 

Za časni krst i u Žitištu

Za ovogodišnje plivanje u Žitištu prijavilo se šest plivača. Dijana Petrović, Zoran Kapur, Borivoj Lolić, Aleksandar Bunijevac, Marko Ninković i Knežević Boris. Prvi do krsta doplivao je Borivoj Lolić iz Zrenjanina što je zabeleženo kamerom Info centra Žitište.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh