I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

BLOG : Zašto sam upisao fakultet „Mihajlo Pupin“

nikola

Njegov izbor bio je „Pupin“, Nikola Đikić

Bilo da je u pitanju igračka, alat mog oca ili neki od uređaja u kući, pitanje je uvek bilo isto. Odgovor sam, po nekom nepisanom pravilu, morao da potražim – na teži način. 

Prvo bih sve rastavio na deliće, a zatim (vrlo često neuspešno) pokušavao da sve ponovo sastavim, čime je moje iskustvo o funkcionisanju postajalo bogatije.

Isti, možda čak i veći nivo radoznalosti pokazivao sam prema računarima. Nakon svih “kul” stvari iz filmova, prvi računar u realnosti bio je pravo bogatstvo kojim je trebalo pažljivo rukovati. No, zbog moje radoznalosti, često sam pravio probleme a zatim ih krišom sam rešavao, što je dovelo do toga da sam upoznao svaku, najsitniju hardversku komponentu računara, ali i potpunu funkcionalnost tadašnjih operativnih sistema.

PerSu marketi

Na početku je bilo mnogo nepoznanica, mnogo stvari koje nisam razumeo, što me je teralo na stručno usavršavanje engleskog jezika. Uz čitanje časopisa i razmene iskustava, postao sam “onaj dečko koji se razume u računare” (i koga svi zovu u pomoć).

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Izbor moje profesije, samim tim bio je već određen (iako sam često kroz srednjoškolsko obrazovanje lutao po zanimanjima shodno mojoj radoznalosti i svestranosti).

Izbor grada i fakulteta nije bio lak. Nisam osoba koja voli velike sredine, nisam se uklapao u taj način života. Uz to, imao sam želju da studiram nešto što nije vezano gotovo samo za hardver (kako što je to slučaj na elektrotehničkim fakultetima), a bojao sam se matematike (na prirodno-matematičkim fakultetima). Moj izbor se sveo na nekoliko fakulteta u zemlji – FON (Beograd – koji je zbog gore pomenutog načina života i cena odmah „otpao“ iz priče i pored primamljivog programa studiranja), novosadski FTN (uz to sam taj grad i obožavao) i na kraju, fakultet za koji do tada nisam znao – Tehnički Fakultet “Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu.

fakultet

Ideju sam dobio od svog sugrađanina iz Paraćina, koji je isti privodio kraju a već je imao jako dobro zaposlenje u kompaniji Holcim. Wooow! Hoću i ja to!

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh