I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

BID priprema „Korzo fest“ i dva nova projekta

Zrenjaninska manifestacija „Korzo fest“ biće organizovana treću godinu za redom, i već prvog ponedeljka u junu građani će imati priliku da uživaju u raznovrsnim sadržajima.

„I ove godine nas očekuje bogata programska koncepcija, u okviru koje će se smenjivati kulturni, muzički, pozorišni, likovni, sportski i književni sadržaji“, rekla je za naš portal Vesna Piščević, ispred zrenjaninskog BID-a.

Piščević kaže da se ulica Kralja Aleksandra I Karađorđevića pokazala kao idealan prostor za organizovanje ovakvih dešavanja, pa će i ove godine manifestacija biti na istom mestu kao prethodnih gdina. „Svakog radnog dana tokom juna, građani će u periodu od 19 do 22 časa imati priliku da uživaju u sadržajima pripremljenim na 7 odvojenih punktova u centru grada“, istakla je Piščević dodajući da manifestaciju podržava Grad Zrenjanin, a da su u toku i pregovori sa brojnim sponzorima.

U razgovoru sa Vesnom Piščević, dobili smo i ekskluzivnu informaciju da će ovogodišnjem „Korzo festu“ prethoditi realizacija dva, potpuno nova projekta organizovana od strane zrenjaninskog BID-a.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Jedan od njih je projekat pod nazivom „Master Class Opera“, koji organizuju BID i agencija „ABC Traduzioni“.

IMG_0396-obrada-1-300x248„Sam naziv govori da projekat ima veze sa operom. Naime, u Zrenjaninu dugi niz godina postoji muzička škola, a ono što takođe krasi naš grad je i to što imamo horove poznate širom sveta. Ovo je upravo naš doprinos toj vrsti umetnosti“, istakla je Piščević. Osnovna ideja je da se organizuje audicija, u kojoj će učestvovati najbolji operski pevači, od kojih će biti izabrano 15 najboljih. Oni će zatim proći neku vrstu desetodnevne obuke koju će predvoditi Marcello Bedoni, istaknuti italijanski operski pevač i internacionalna zvezda, čiji je učitelj bio Luciano Pavarotti, sa kojim je jedno vreme i nastupao.

„Već nam se javljaju mnogi zainteresovani operski pevači, ne samo iz Zrenjanina već i iz Novog Sada i Beograda, a želimo da ovaj projekat proširimo i na celu Srbiju. Obuka će biti organizovana u muzičkoj školi „Josif Marinković“, a nakon nje, 28. aprila će biti organizovan završni koncert u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“, na kojem će nastupiti svi učesnici obuke. Marcello Bedoni će u septembru održati i samostalni koncert u našem gradu, i tom prilikom se predstaviti zrenjaninskoj publici“, dodala je naša sagovornica.

Drugi projekat koji će BID organizovati u narednom periodu popularno je nazvan „Projekat koji posvećujemo maturantima zrenjaninskih srednjih škola i njihovim roditeljima“. „Odlučili smo da, u periodu kada srednjoškolci imaju svoje maturske večeri, organizujemo muzičke programe u centru grada. Tako roditelji i svi oni koji isprate maturante na proslave završetka njihovog školovanja, neće morati da odu kući, već će imati priliku da se zadrže u centru grada i uživaju u, za njih pripremljenom programu. Želim da napomenem da je Zrenjanin jedini grad u Srbiji koji će ovakvu ideju sprovesti u delo“, rekla je naša sagovornica.

IMG_0415-1024x768

Pomenuti projekti obećavaju dobar provod i bogate sadržaje za sve zainteresovane, kako mlade, tako i starije posetioce. Kada se tome pridoda i pozorišna predstava „Kabares, kabarei“ čuvenog Zijaha Sokolovića, čije gostovanje je najavljeno za 8. april u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“, stiče se utisak da će tokom ovog proleća i početkom leta Zrenjanin biti dobro mesto za zabavu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh