I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Biciklistička staza donela brige građanima naselja Šumica

Izgradnja biciklističke staze u naselju Šumice, izazvala je nezadovoljstvo stanara ulica 6. maja i Prvomajske, jer  kako tvrde, „nisu u mogućnosti da nesmetano obavljaju svakodnevne aktivnosti“.

 prvomajska-problemi-biciklisticka-staza-stanovnici

– Od početka izgradnje staze kroz naselje Šumice, na potezu od Principovog mosta do Strelišne ulice, uklonjena je prethodna infrastruktura atmosferske kanalizacije, uzurpirano je nekadašnje autobusko stajalište, a nivo prilaza podignut je za oko pola metra. U pojedinim delovima ulice, biciklistička staza prilazi stambenim objektima na manje od pola metra a lica sa invaliditetom nisu u mogućnosti da priđu autobuskom stajalištu, rekao je našem novinaru jedan od stanara ulice 6.maja.

Građani ovih ulica, zabrinuti su zbog činjenice što ih niko nije konsultovao, ni predočio ma koji način će se igradnja biciklističke staze odvijati. Sada insistiraju na odgovorima – ko je odgovorni projektant, investitor i izvođač radova na ovim lokacijama i da li su obavezani da „uništenu“ infrastrukturu dovedu u pređašnje stanje. 

I Taxi Zrenjanin

 – Prethodnog vikenda, usled kišnog vremena, nastala je ogromna bara jer kanal koji je do tada postojao i kuda se slivala kišnica jednostavno je zatrpan. Za taj incident postoji izveštaj komunalne policije. Postavlja se pitanje, šta će se dogoditi u predstojećem zimskom periodu kad padavine budu bile obilnije i kad se bude pojavio snežni pokrivač, zapitao je stanovnik ulice 6. maja, Mišo Živanov.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Živanov je dodao da danas, kada su postavljene bankine za stazu, nema naznaka za formiranje odvodnog sistema kanala, a postojeće cevi su izvađene ili zatrpane.

prvomajska-autobus-stajaliste-problem-zrenjanin

Revoltirani žitelji obratili su se JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“, tražeći odgovore na pitanja koja ih svakodnevno muče.

Iz „Direkcije“ im je saopšteno da se radovi vrše na regionalnom putu koji je u vlasništvu i ingerenciji republičkog Ministrastva za saobraćaj.

– Prema našim saznanjima, radovi na izgradnji još uvek traju, a po njihovom završetku, izvođač je dužan da teren vrati u prvobitno stanje a ukoliko se ovi problemi budu pojavili i tada – intervenisaće se, kaže okupljeni komšiluk iz dve ulice.

4

Kažu i da im nije do protesta, ali da se nadaju skorom rešenju ovih problema. Poslednje u nizu koje ih je snašlo, jeste presecanje kablova fiksne telefonije i prekid signala kablovske televizije.

– Kabl za telefon i priključak za kablovsku pokidali su mi danas, a da se nisu ni osvrnuli, istakla je Zorica Prvulović  iz ulice 6. maja.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh