I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • Grawe osiguranje
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Beograđani prikupili krv Grubačkom za naredna dva meseca

Dobrovoljni davoci krvi u Beogradu prikupili su dovoljne količine krvi za lečenje Branislava Grubačkog Gute u naredna dva meseca, potvrdili su članovi njegove porodice portalu I love Zrenjanin.

S obzirom na činjenicu da je testiran nalaz krvi validan mesec dana i na zalihe koje su prikupljene, u ovoj fazi lečenja Zrenjaninci i Novosađani će moći samo da se prijavljuju, a onda će u slučaju potrebe biti pozivani na testiranje.

Guta Zeleno zvono

Podsećamo, pored krvene grupe A + i A -, davaoci moraju imati više od 60 kg telesne mase. Uslov je da budu zdravi, da prethodno nisu uzimali Aspirin ili Kardiopirin koji blokira funkciju trombocita, i poželjno je da su višestruki davaoci krvi. Nakon testiranja, ukoliko analize uzorka potvrde da je davalac odgovarajući, on se šalje na separaciju u Institut za transfuziju krvi u Beogradu gde se radi separacija krvi. Davaocima se uzimaju isključivo trombociti a svi ostali sastojci krvi vraćaju se nazad i taj postupak traje oko sat i po vremena.

PerSu marketi

Osobe koje žele da pomognu našem sugrađaninu, mogu se prijaviti na više adresa, s obzirom da je akcija pokrenta u Beogradu, Novom Sadu i Zrenjaninu.

Potrebno je mejlom ili SMS porukom poslati- ime i prezime, kontakt telefon i krvnu grupu.

Za Novi Sad:
email: zarkog13@gmail.com
porukom u inbox na facebook: Zarko Grbic
SMS porukom na: 069/484-89-97

Za Zrenjanin:
lično u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono“
SMS porukom na: 063/517-168 (za Vesnu)

* u Zrenjaninu se dobrovoljni davaoci krvi mogu javiti i Odeljenju za transfuziju krvi, koje prethodno trebaju da pozovu i provere da li u tom trenutku ima potrebe za testiranjem 023/51-33-14

Za Beograd:
SMS porukom na: 064/27-14-666 (za Isidoru)

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
  • Park sala Zrenjanin
Na vrh