I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Bend „Himera“ iz Zrenjanina objavio nove pesme

Hard rok i hevi metal bend iz Zrenjanina, „Himera“, objavio je nove pesme, koju je snimljene zahvaljujući projektu „ZReanimacija“, koji je pokrenuo Boris Markov. Snimljene su ukupno tri numere i video spot iz samog studija.

DSCF5401

– „Da se nismo uključili u ovaj projekat, sigurno ne bismo skoro snimili naše pesme. Ovo jesu demo snimci, ali nam je veoma drago da imamo snimljen materijal. Do sada smo radili na engleskom, ali smo upravo ovim numerama pokazali da smo odlučili u kom pravcu želimo da idemo. One su samo početak onoga što vas očekuje. Trenutno smo studenti, i nismo u mogućnosti da realizujemo sve što zamislimo, ali svakako planiramo da, čim se za to otvore mogućnosti, snimimo album i spot. “ – kaže Julijana, vokal Himere.

– „Imamo ideju da se naš prvi album zove „Korak napred…“ gde će noseća numera biti „Korak napred menja sve“. Ceo album će imati neku priču iza sebe, jer „Korak napred“ predstavlja mnogo stvari, pogotovo za Himeru. Bend je nastavio bez klavijature, i „prešaltali“ smo se da pišemo samo numere na srpskom, pa je to korak napred za nas, što bi simbolično i ova pesma mogla da prikaže.

I Taxi Zrenjanin

Na pitanje šta je ključ uspeha i poruka za ostale čitaoce iz Himere poručuju:

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Glavna poruka je da treba biti pozitivan, i ne treba odustajati, i kad je teško, treba ići napred.“ – naglašava Danijel, gitarista Himere.

HIMERA – Korak napred menja sve

Iako članovi žive i studiraju u različitim gradovima, što im predstavlja otežavajuću okolnost, za kratko vreme bend „Himera“ je postigao zapažene uspehe, dodaju oni. Jedan od prvih uspeha koji ističu je finale festivala „Uhvati ritam“ u Svilajncu. Takođe bili su finalisti Gitarijade u Ratkovu 2011, kao i finalisti 32. Majske gitarijade u Požarevcu. Imali su dosta koncerata od kojih su najveći nastupi sa velikim imenima kao što su: Riblja čorba, Atomsko sklonište, Ritam nereda, Plavi Orkestar, Ras Abraham, Pero Deformero, Prljavi inspektor Blaža i mnogi drugi. Ništa manje atraktnivni za njih nisu bili ni nastupi na Danima Piva 2010 u Zrenjaninu, “Onslaught” Metal Festivalu u Kikindi, i drugi.

Članovi benda su:

Julijana Vincan – vokal, Danijel Karabenč – gitara, Stefan Saralovac – gitara, Dalibor Jovišić – bas gitara i Ferenc Tot – bubnjevi.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh