I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Beloblatske rode stigle u svoja gnezda

Prve rode sletele su u selo Belo Blato juče, u ranim jutarnjim satima. Meštani su ih zapazili kako nadleću iznad gnezda, i za par sati vest o dolasku roda proširila se u celom selu.

Vesnici radosti i proleća imaće vremena da poprave svoja gnezda do 21. marta kada ih očekuje i zvanična dobrodošlica – tradicionalni Dan roda u Belom Blatu.

rode-belo-blato
– Rode se vraćaju u svoja letnja staništa čim se za to steknu uslovi. Mnogi misle da je to uglavnom uslovljeno kalendarskom smenom godišnjih doba i da realni vremenski uslovi nisu odlučujući za velike seobe ptica. To baš i nije tako jer smo svedoci da se naše rode svake godine orijentišu baš prema vremenskim uslovima. Njihove „meteorološke službe“ su očigledno preciznije od naših, te je potpuno jasno da sa njihovim dolaskom stiže i proleće. Po pravilu, među prvim povratnicama su beloblatske rode koje kreću u našu areu čim dobiju signal od svojih meteoroloških prognozera. Ove godine smo ih sa posebnim nestrpljenjem očekivali imajući u vidu njihovo prošlegodišnje kašnjenje zbog produžene zime. S obzirom da se Tarašani nisu oglasili do ovog trenutka,
možemo proglasiti pobedu u pristizanju roda za ovu godinu. Ujedno pozivamo sve ljubitelje ovih plemenitih i lepookih ptica da nam se pridruže na proslavi Dana roda, poručio je Milan Nedeljkov, direktor osnovne škole čiji učenici tradicionalno učestvuju u programu.

Manifestacija će biti održana u neposrednoj blizini centralnog gnezda, na beloblatskom trgu u 11,30 sati.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh