I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Beli štap kreće : Stopiramo 30 dana pa gde nas vetar odnese

Dvojac bez korimlara ovih dana živi punim plućima. Nakon što su osvojili budžet zahvaljujući Guraraninom konkursu, ovog ponedeljka, 2. novembra i zvanično beli štap kreće na put, stopom do londona.

white-can-road-start-zrenjanin

Junaci projekta „White cane road“, Slavoljub Epiganić i Aleksandar Solomun, pred svoj put bili su kratki i optimistični u izjavi za naš portal :

– Javljamo vam da sutra ujutro konačno krećemo. Nažalost nismo dobili vize za Britaniju, tako da ćemo da stopiramo 30 dana, pa gde nas vetar odnese, istakao je Aleksandar Solomun za naš portal.

PerSu marketi

white-cane-road-start-london-

Prvobitan plan bio je odlazak u London, a najširu javnost osvojili su sjajnim video trejlerom koji se naširoko delio po društvenim mrežama proteklih meseci.

Podsetimo da je ovaj dvojac osvojio sumu od 10.000 eura za svoj projekat, a ovaj budžet usmerili su na opemu za video snimanje i operativne troškove puta.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Sa jedne strane, kroz dokumentarac želimo da prikažemo pogled na putovanje iz sasvim različite perspektive – s jedne strane, iz ugla Slavoljuba kao slepe osobe koja će govoriti o svojim, svakako drukčijim, impresijama iz svih zemalja i gradova kroz koje ćemo proći – o ,,slikama“ koje stvara uz pomoć zvukova, mirisa i opisa, kao i ostalih impresija koje oseća.

S druge strane, tu je i moj ugao kao drugog autostopera koji se najviše oslanja na ono što vidi. Kompletnom utisku će posebno doprineti subjektivni kadrovi GoPro kamere koju će u određenim segmentima Slavoljub nositi na kačketu ili kacigi.

Na taj način, dok opisuje šta čuje, miriše i oseća, uz pomoć savremene tehnologije on će takođe „progledati“ i prikazati budućim gledaocima šta bi video iz svoje pozicije.

Prikazom ovako izazovnog, nesvakidašnjeg putovanja želimo da inspirišemo i motivišemo sve ljude (sa invaliditetom ili bez) da žive slobodno i prepuste se svim životnim izazovima, pojasnio je Solomun.

Svoje pratioce na internetu izveštavaće putem zvanične fejsbuk stranice.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh