I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Bazeni za sirovu i pitku vodu na postrojenju za prečišćavanje dobili „zeleno“ svetlo

Građevinski radovi na prečišćavaču vode nisu prekidani tokom državnih praznika ni vikendom.
Tokom prošlog vikenda  završeno je betoniranje ploče te sledi izrada tankvana (vrsta osiguranog skladišta) za smeštaj rezervoara sa hemijom koja se koristi u procesu prečišćavanja vode. U toku su i radovi na temelju objekta za privremeni smeštaj otpadnog mulja koji nastaje u procesu prečišćavanja vode.


Takođe je završeno testiranje  bazena sirove i bazena pitke vode na vodoizdrživost prilikom kojih nisu zabeležena ni najmanja curenja vode, što znači da su bazeni uspešno prošli test i da su spremni za prihvat vode kada postrojenje bude počelo sa radom.


Bazen pitke vode, nakon završetka radova na spoljašnjoj izolaciji, zatrpava se zemljom. Na taj način treba da se dodatno obezbedi da se kvalitet vode u bazenu ne menja usled promene temperatura u spoljašnjoj sredini.
Završeni su svi građevinski radovi na objektu za smeštaj pumpi koje regulišu hidraulično kretanje vode unutar postrojenja i potiskuju vodu u gradsku vodovodnu mrežu. Takođe je  završeno  farbanje objekta i u narednom periodu sledi njegovo mašinsko opremanje, odnosno montiranje opreme.


Podignuta je i hala za smeštaj opreme za jonsku izmenu i u toku je montaža opreme koja je ranije već dopremljena i smeštena na ploču objekta. Unutar ranije podignute hale za smeštaj opreme za ultrafiltraciju i reverznu osmozu postavljena je rasveta, a oko obe hale je završeno betoniranje trotoara. Montiranje opreme u obe hale kontinuirano će se nastaviti dok sva oprema ne bude povezana.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi


Početkom prošle nedelje počeli su radovi i na iskopavanju rovova i postavljanju vodovodnih cevi za razvod vode između objekata postrojenja. Prema najavi iz Synertesh-a koji je nosioc posla ispred konzorcijuma firmi koji su dobili uslugu prečišćavanja pitke vode i koje su investitori ovog projekta, radovi će se istim tempom nastaviti i u narednom periodu do konačnog završetka postrojenja i puštanja  u probni rad.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh