I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Bazen i Peskara – jeftine i odlične opcije za rashlađivanje

Najviše kupača i ove godine biće na gradskom bazenu i na kupalištu Peskara, a u tropskim danima sa brojem psoetilaca ne zaostaje ni Tisa.

Pre i odlaska na letovanje i neko od domaćih ili stranih letovališta, mnogi se rashlađuju upravo na lokalnim kupalištima, a sudeći po anketi građana, nekima će ovo biti i jedino „more“ ove godine.

bezen1

Vest o uvođenju besplatnog interneta na Peskari i Tisi juče je oduševila Zrenjanince, naročito mlađu populaciju. Pored interneta, na kupalištima se, zahvaljujući dobroj ponudi, bezbrižno može provesti ceo dan. Osveženja u vidu hladnog pića i sladoleda, brzi obroci i grickalice, zadovoljavaju potrebe tokom boravka na kupalištima.

I Taxi Zrenjanin

Istraživali smo koliko je novca potrebno izdvojiti za jednodnevnu posetu bazenu i Peskari.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ukoliko se odlučite za rashlađivanje na bazenu, ulaz je besplatan za decu do pet godina. Deci do 12 godina ulaz se naplaćuje 120 dinara, a za odrasle je 180 dinara. Studenti Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” mogu ući na bazen za 90 dinara, dok je blok od 25 ulaznica za decu 2280 dinara, a za odrasle 3420 dinara. Ukoliko se odlučite za ležaljku umesto peškira, ta odluka će vas koštati 120 dinara.

Cene pića u kafiću kreću se od 50 do 195 dinara, mekika je 50 dinara, kuvani kukuruz 60, slatka palačinka 80, a kokice 100 dinara.

Ukoliko ste ljubitelj „čarolija“ sa roštilja, za jedan obrok trebate da izdvojite između 100-200 dinara, a fabrički sladoled se prodaje po različitim cenama, jednakim kao i na svim prodajnim mestima u gradu.

Do bazena možete stići, ukoliko nemate ili ne želite da idete svojim automobilom, gradskim autobusom po ceni od 50 dinara, taksijem, ili se opredeliti za bicikli kao i većina kupača.

bazen

Do Peskare se može doći taksijem ili biciklom, a ako se odlučite a autobus, zbog ukidanja pojedinih gradskih linija, budite spremni da jedan deo puta prepešačite.

Ulaz na kupalište “Peskara” je besplatan. Četiri kafića sa različitom vrstom muzike, nude cene pića u rangu onih na bazenu, a u poslastičarnici možete kupiti kuglu sladoleda za 40 dinara.

Pored ponuđenih opcija, možete se odlučiti i za opciju štednje, odnosno mogućnost da ponesete torbu sa sendvičima koje ste sami napravili, sokovima, vodom, voćem i grickalicama koje ste kupili u marketu.

Naši sugrađani iz različitih razloga svoje slobodno vreme provode na bazenu, odnosno Peskari.

peskara

– Bazen biram zbog sina. Ja sam neplivač, a i on je. U malom bazenu smo na sigurnom, a njemu ne uskraćujem želju za vodom. Na Peskaru ga vodim samo ako neko od plivača ide sa nama, što danas nije bio slučaj, rekla je J.Đ., majka sedmogodišnjeg sina.

– „Peškadasi“ je naše more, kaže kroz smeh dvadesetogodišnji L.P. nazivajući Peskaru modernim, žargonskim imenom popularnim među mladima. – Pesak, pivo, voda. Nema ništa bolje. Beton i trava na bazenu nisu za mene, a i što bih plaćao ulaz ako ne moram.

– Ne volim da idem na bazen. Uvek biram Peskaru. Čak da počne i ulaz da se naplaćuje, pre bih ovde dolazila nego na bazen. Ja volim da plivam i tokom boravka na kupalištu, preplivam jezero i po 2-3 puta. Bazen mi nije dovoljan, izjavila je I.N. (26).

– Ja na Peskaru ne idem zbog virova, a i pitanje je koliko je čisto. Ovde znam da moraju da hlorišu vodu i nekako mi je kulturnije, rekao je M.T. (33).

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh