I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Autoprevoznici protestom tražili veće cene prevoza

Članovi Udruženja autoprevoznika Srbije, organizovali su danas oko podne protestnu vožnju kamionima kroz gradsku magistralu. Više desetina kamiona kolonom je otežavala saobraćaj, ukazujući javnosti na svoje nezadovoljstvo cenom usluga koje obavljaju za kompanije koje se bave otkupom i prodajom žitarica. Vožnjom koju su simbolično nazvali „Pet do dvanaest“, vozači zahtevaju povećanje cene vožnje po kilometru.

strajk-magistrala-zrenjanin-001

Duško Marinković, autoprevoznik iz Lazareva i potpredsednik Udruženja autoprevoznika Srbije, rekao je da su sadašnji cenovnici prevoza isti kao i pre nekoliko godina kada je cena goriva bila znatno niža.

strajk-magistrala-zrenjanin-006

Fordomanija

„Cenovnici su isti kao i 2010. godine, kada je cena goriva bila 118 dinara, a danas je 147 dinara. Došli smo u veliki problem jer ne možemo da održavamo vozila, da ih registrujemo, svi smo u kreditima i dozvoljenim minusima i u pitanju je naš opstanak“, rekao je novinarima Marinković.

On je istakao da je u tu delatnost uključen veliki broj ljudi i da su su tražili dogovor sa velikim kompanijama za koje obavljaju usluge prevoza, ali da nije bilo odgovora na njihove zahteve.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

strajk-magistrala-zrenjanin-004

„Ne želimo da ugrožavamo žetvu, ali moramo skrenuti pažnju na naše probleme“, rekao je Marinković.

Prevoznici najavljuju da će, ukoliko im se ne ispune zahtevi, stupiti u generalni štrajk.

Izvor : Beta, RTV , I love Zrenjanin

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh