I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Atrijum Narodnog muzeja biće dostupan svim institucijama kulture

Sredstva u visini od oko 6,5 miliona dinara dobijenih u okviru konkursa „Gradovi u fokusu „Ministarstva kulture, zrenjaninski Narodni muzej iskoristiće za rekonstrukciju atrijuma.

nmz-atrijum-2

Pored izgradnje kišne kanalizacije, prostor će biti popločan, biće postavljena nova rasveta, montažno-demontažna bina, i biće obezbeđen kompletan mobilijar za potrebe publike.

-Atrijum je uvek bio aktuelan, mi smo i do sada održavali manifestacije poput Noći muzeja, ali nikad nismo imali dovoljno sredstava da se on upriliči tako da može da bude u svakodnevnoj upotrebi u prolećnim i letnjim mesecima. Naša je želja da nakon rekonstrukcije, ovaj prostor bude na neki način dodeljen gradu, i da bude dostupan za korišćenje svim institucijama kulture u našem gradu. Tako će ovde moći da se organizuju koncerti, izložbe, sve ono za čim ostale institucije imaju potrebu, a mi smo razmišljali o sajmu rukotvorina, prezentacijama etnološkog filma i ostalim kreativnim projektima, rekla je portalu I love Zrenjanin Jelena Gvozdenac Martinov, direktorka Narodnog muzeja Zrenjanin.

PerSu marketi

Rekonstrukcija atrijuma doprineće dostupnosti muzeja za publiku tokom cele godine.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Najbrojniji posetioci jesu školska deca, i zato tokom leta, u vreme školskog raspusta, imamo manje poseta. Aktivnim korišćenjem atrijuma, privući ćemo ljude u muzej i leti, i to će biti lepo mesto na kojem će, na otvorenom, moći da dobijaju kulturne sadržaje, istakla je Gvozdenac Martinov.

nmz-atrijum-1

Ovih dana završava se projektno-tehnička dokumentacija, pokreće se plan javnih nabavki, potražuju se dozvole, i sve se priprema za početak izvođenja radova. U Muzeju kažu da je njihova želja da atrijum u novom ruhu bude dostupan građanima već u narednoj letnjoj sezoni.

Foto: Dušan Marinković

  • Divider

  • Divider
Na vrh