I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

„Aradac na dlanu“ – umetnost, kultura, sport, kulinarstvo sve na dlanu (VIDEO)

Pečenjem aradačkih „herovki“, kobasica i čvaraka održana je još jedna uspešna manifestacija pod nazivom „Aradac na dlanu“.

Celodnevni događaj je započet svinjokoljem, takozvanom „zabijačkom“, za šta su bili zaduženi članovi Udruženja  ljubitelja kobasica. Nakon toga zahvaljujući marljivim rukama domaćica i domaćina, veliki broj građana je moglo da okusi više vrsta tradicionalnih, domaćih jela, slatkih i slanih kolača, sira i meda. Posle ukusnih zalogaja valja popiti i po koju čašu vina, a za to su se pobrinuli članovi Udruženja vinara i vinogradara , koji su pored 40 vrhunskih aradačkih vina, pekli i rakiju.

herovke

Aradačke herovke

PerSu marketi

Tokom manifestacije meštani i gosti iz okolnih naselja su između ostalog mogli da pogledajusavesno očuvane  rukotvorine naših baka, radove slikara i kolekcionara, da prisutvuju ručnom pravljenju metli i da uživaju uz muziku voljenih Meškarki. Domaći su pripremili i bogat kulturno-umetnički program, u kome su folklorni nastupima i pesmama nastupila mnoga Kulturno-umetničkih društva i Vatrogasno društvo demonstracijom vežbi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Najmlađi su mogli da se druže sa domaćim životinjama i da se zabave na igralištu ispred zgrade mesne zajednice.

U 3 video priloga zabeležili smo deo atmosfere ove manifestacije, otrkrili smo tajnu aradačkih „herovki“ i uživali smo u melodijama „Meškarki“.

 

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh