I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

“Apple” programski jezik Swift od 15. decembra učiće se i u Zrenjaninu

Razvoj aplikacija za IOS uređaje danas je jedan od najtraženijih i najplaćenijih poslova kako u svetu tako i kod nas.

U Srbiji trenutna potražnja za IT stručnjacima iz ove oblasti desetorostruko nadmašuje ponudu budući da od potrebnih 7000 developera radi njih 700. Appleov autorizovani trening centar „Crossover“ iz Beograda koji se bavi obukom programera i koji je najuspešniji u ovom delu Evrope 15. decembra otvara svoja vrata i u Zrenjaninu.

Programski jezik Swift

Saradnjom ATTC „Crossover“-a  i Škole „Malac Genijalac“ iz Zrenjanina je i realizovana ova ideja o pokretanju trening centra i u našem gradu, a to je bio povod za organizovanje prezentacije na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“. Svi zainteresovani studenti kao i obični građani ovom prilikom mogli su da se upoznaju sa osnovama programskog jezika Swift koji je za samo 2,5 godine od kada ga je Apple lansirao postao najtraženiji programski jezik. U njemu je na najbrži i najoptimalniji način moguće praviti najrazličitije aplikacije za bilo koji Appleov uređaj, a kako sami treneri centra kažu učenje i poznavanje ovog jezika je više nego isplativa investicija. Naime stručnjaci koji vladaju ovim jezikom veoma lako nalaze zaposlenje na odlično plaćenim mestima, a isto tako odlična primanja moguće je ostvariti i kao „freelancer.“

PerSu marketi

Trening centar u Zrenjaninu zvanično počinje sa radom 15.decembra, a AATP Crossover besplatni pripremni časovi kreću u subotu, 16.12.2017. Zrenjanin će na ovaj način, početkom rada Apple autorizovanog trening provajdera, moći da se pohvali da zaista ima kvalitetne uslove za obrazovanje, posebno kada je oblast IT-ja u pitanju. Pogledajte šta su o programskom jeziku Swift rekli treneri „Crossovera“ kao i jedan od polaznika koji je upravo završio obuku.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh