I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Apel stanovništvu: Sprečavanje kontakta domaćih i divljih ptica

U okviru prve sednice Saveta Srednjobanatskog okruga u 2017. godini kojom je predsedavala nedavno imenovana načelnica Snežana Vučurević,  razmatrano je nekoliko tema s naglaskom na aktuelno stanje na području zaraženom ptičijim gripom i na popis objekata u cilju njihovog ozakonjenja.

Nakon što je Srednjobanatski okrug proglašen zaraženim područjem na osnovu analiza uginulih divljih ptica, stanje na terenu se intenzivno prati, a na stanovništvo se apeluje da olakša situaciju tako što će preduzeti jedan deo bezbednosnih mera.

– Ono što smo danas čuli od nadležne inspektorke jeste da su veterinarske inspekcije na terenu, da je uspostavljen sistem javljanja, da su lokalne samouprave dobile obaveštenja o merama postupanja. Na građane se apeluje da domaće pernate životinje odnosno živinu drže zatvorenim kako ne bi došlo do kontakta sa zaraženim divljim pticama, i da tako spreče nastanak veće katastrofe, istakla je Vučurević.

I Taxi Zrenjanin

Kada je reč o ozakonjenju bespravno izgrađenih, dograđenih ili adaptiranih objekata, načelnica potvrđuje da postoje problemi u vidu manjka lica koja na terenu popisuju takve objekte, ali i da se nada da će se procedura privesti kraju u zakonskom roku.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Zakon o zakonjenju objekata donet je u novembru 2015. godine. Cilj ovog zakona je da država ima uvid u sve nepokretnosti na svojoj teritoriji i da svi nelegalno izgrađeni objekti budu uvedeni u zakonske okvire. Što se tiče samog popisa objekata koji su nelegalno izgrađeni, sve se odvija po planu. Lokalne samouprave imaju problem u vezi nedostatka ljudi da bi se taj popis brže odvijao. U poslednje dve nedelje broj popisanih objekata je znatno veći u odnosu na raniji period, rekla je novinarima načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga.

 

Tokom sastanka se moglo  čuti i da su među prioritetima delovanja Saveta prepoznavanje problema ali i prioriteta lokalnih samouprava, pokušaj da se ostvari prekogranična saradnja, bezbednost i poštovanje javnog reda i mira građana.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh