I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Apel kupačima : Lična bezbednost iznad svega

Jedna od dve devojke koje su juče brzom intervencijom spasilaca spašene prilikom davljenja na Peskari, i dalje je u stanju kome, potvrđeno je jutros našem portalu iz zrenjaninske bolnice. Kako saznajemo, devojke su bile neplivači i nisu iz Zrenjanina.

peskara

Direktor Javnog preduzeća „Turistički centar grada Zrenjanina“, Dragan Vulešević izrazio je žaljenje povodom jučerašnjeg nemilog događaja u kojem je jedna devojka spašena na licu mesta dok su drugoj životne funkcije uspostavljene u Urgentnom centru Zrenjanina, ali se i dalje nalazi u komi.

DRAGAN-VULESEVIC„Kupalište Peskara je u nadležnosti našeg preduzeća i pre otpočinjanja sezone imali smo sve regulisano po zakonu, a naročitu pažnju smo vodili o spasilačkim ekipama. Šest spasilaca i koordinatora prošli su specijalnu obuku i poseduju licence za posao koji obavljaju. U nedelju oko 14 časova kada se dogodila nemila situacija, spasioci su dali sve od sebe i njihovom brzom reakcijom spašena su dva života. Verujem da će se devojka oporaviti, i moram da apelujem na sve posetioce Peskare da pored prisustva spasilaca, povedu računa o sopstvenoj bezbednosti, naročito neplivači i roditelji male dece. Spasioci će i dalje ostati na visini svog zadatka i voditi računa o nekoliko hiljada ljudi, ali molim i posetioce da budu obazrivi„, rekao je Vulešević za I love Zrenjanin.

PerSu marketi

bosnjakApel je danas uputio i gradonačelnik Zrenjanina, Ivan Bošnjak.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Apelujem na građane da poštuju postavljena upozorenja. Za sva pitanja i nedoumice potrebno je da se kupači obrate ovlašćenim licima pre nego što uđu u vodu. Korektnom saradnjom građanstva i spasilaca na plažama, drastično se može smanjiti broj neželjenih situacija poput jučerašnje, izjavio je Bošnjak.

Spasilačke ekipe od početka sezone imale su tri ozbiljne intervencije na Peskari, kažu u Turističkom centru grada Zrenjanina.

 

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh