I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Ambasadorka Češke Republike Ivana Hlavšova posetila Zrenjanin

Niz poseta diplomatskih predstavnika stranih ambasada našem gradu nastavljen je danas posetom Njene ekselencije ambasadorke Češke Republike u Srbiji Ivane Hlavšove i konzulke za oblast kulture Veronike Senjukove.

Ambasadorka Hlavšova tom je prilikom razgovarala s gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima – zamenikom Sašom Santovcem, predsednicom  i sekretarom Skupštine grada Eleonorom Marjanović i Milanom Mrkšićem, a nakon sastanka u Gradskoj kući posetila je i osnovnu školu „Dr Jovan Cvijić“, čiji će učenici na sutrašnjoj manifestaciji „Evropsko selo“ predstavljati upravo Češku Republiku. 

 

I Taxi Zrenjanin

U odsustvu direktorke OŠ „Dr Jovan Cvijić“ Biljane Jovanov, ambasadorku Hlavšovu pozdravila je Aleksandra Radanović, nastavnica razredne nastave, koja joj je poželela prijatan boravak u školi i upoznala je s aktivnostima i uslovima u kojima se odvija nastava u školi. Ona je izrazila želju za uspostavljanjem saradnje između te škole i neke od osnovnih škola u Češkoj, što je naišlo na dobar prijem od strane ambasadorke Hlavšove

Nakon posete, ambasadorka Ivana Hlavšova je, na dobrom srpskom jeziku, izjavila predstavnicima medija da je u posetu Zrenjaninu došla zbog boljeg upoznavanja samog grada i regiona, njegovih potencijala i mogućnosti dalje saradnje. 
– U regionu Vojvodine žive i predstavnici češke manjine i s ovim regionom nas mnogo toga sličnog vezuje iz naše istorije. Upravo zbog toga sam rekla gradonačelniku i predsednici Skupštine da se u Zrenjaninu osećam kao kod kuće. Razgovarali smo i o privredi, prilikama za ulaganje od strane čeških investitora, kao i o nastavku saradnje u oblasti kulture – rekla je Hlavšova. 
 Gradonačelnik Zrenjanina naglasio je da uvek u ovakvim prilikama koristi mogućnost da prezentuje potencijale Grada Zrenjanina i mogućnosti za eventualnu saradnju s privrednicima, ovoga puta iz Češke. 
– Ja se nadam da ćemo u nekom narednom periodu imati intenzivne razgovore na različitim nivoima i da će oni biti krunisani dolaskom nekog investitora iz Češke. Jedan od povoda za dolazak ambasadorke je i manifestacija „Evropsko selo“, koju mislim da dobro organizujemo, jer je to prilika za dolazak u naš grad predstavnika različitih ambasada i dobro je što se naša deca upoznaju s kulturama raznih evropskih zemalja. Siguran sam da su i deca iz škole „Jovan Cvijić“ bolje upoznala Češku i da mnogo više znaju o toj zemlji nego što su znali do pre dva meseca, kada su počele pripreme za „Evropsko selo“ – istakao je gradonačelnik Janjić. 

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Izvor : www.zrenjanin.rs

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh