I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Aktivisti PAOR-a u pešačkoj turi od Zrenjanina do Srebrenice

Aktivisti PAOR organizacije rano jutros krenuli su u pešačku turu od Zrenjanina do Srebrenice i tako otpočeli prvu sportsku akciju u sklopu projekta „Walking Ideas“(Šetanje Ideja). Učesnici Hamit Apu Kurteši i Srđan Papić Đurić u narednih pet dana, prepešačiće 228 kilometara.

PAOR-setnja

U skladu sa svojim statutom i programom, PAOR sprovodi mirovnu politiku i izgradnju mira, kroz angažovano delovanje. Sportski aktivizam za mir je deo priče „Šetanje Ideja-Walking ideas“, koja pored izgradnje mira, za cilj ima promociju zdravih stilova života, ekologije, nauke i edukacije i bliskih projekata organizacija civilnog društva.

– Kroz ovu akciju za mir, šetamo od Zrenjanina ka Srebrenici, kroz Titel, Novi Slankamen, Inđiju, Šabac…gde su planirani susreti sa predstavnicima organizacija civilnog društva, formalnim i neformalnim grupama civilnog sektora, bliskih programa i ideja. Smatramo da će naša šetnja doprineti izgradnji trajnog mira u postkonflintnom društvu Zapadnog Balkana, navode učesnici.

Fordomanija

walking-ideas

Ovo je angažovana sportska šetnja u znak sećanja na žrtve Srebreničkog masakra i genocida tokom rata na prostoru Bosne i Hercegovine, na prostoru bivše Jugoslavije. Haški tribunal ovaj događaj nazvao je genocidom i najvećim masakrom izvršenim u Evropi nakon Drugog svetskog rata. Zločin je izvršen nad više od 7 hiljada bošnjačkih muškaraca i dečaka u regionu Srebrenice.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Smatramo da kao mladi aktivisti nosimo odgovornost prošlosti, sa kojom se suočavamo i danas, a u skladu sa tim činimo nešto sada i činićemo u budućnosti, kako se ovakav događaj nebi ponovio. Naša akcija usmerena je na izgradnju trajnog mira, na prevazilaženje konflikata bez nasilja, bez svih oblika diskriminacije i bez ratova. Nadamo se da će ova “Šetnja Ideja” motivisati mlade, kako u Vojvodini, Srbiji, BIH tako i u drugim zemljama regiona i bivše Jugoslavije u prevazilaženju svih nasleđenih barijera kao što su nacionalizam, verski fundamentalizam i granice.

setnja-srebrenica-paor

Ovu sportsku akciju možete pratiti i uključiti se u nju online, preko Facebook stranice: Šetanje Ideja – Walking Ideas i Panonska aktviistička organizacija – PAOR.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh