I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Agonija: Ročište Jugoremedije odloženo za 19. jun

Ročište kojim Jugoremedija tuži državu za lošu privatizaciju i traži odštetu od 111 miliona evra odloženo je za 19. jun, saopšteno je danas bivšim radnicima te fabrike okupljenim ispred zgrade zrenjaninskog suda.

radnici-jugoremedija

Jedan od nekadašnjih radnika i predstavnika akcionara, Branislav Markuš rekao je medijima da u sudu odlaganje pravdaju „proceduralnim stvarima“, podsetivši da se na ovakav način proces odlaže poslednje dve godine.

branislav-markus– Država ne pokušava ni da započne ovaj proces, niti želi da se izjasni da li smo u pravu ili nismo, a sve sa ciljem da mi ne potražimo međunarodnu zaštitu u sudu u Strazburu. Radi se o jednoj perfidnoj opstrukciji kojom se odlaže početak sudskog procesa, a evo sada dobijamo obećanje da će isti započeti 19. juna. Sve se radi da se ovi ljudi koji su ostali bez svojih radnih mesta i akcija u stečaju, totalno obezvrede. Mi ćemo istrajati u svemu ovome, a sud mora da počne što pre da radi jer ako se to ne desi, moraćemo da potražimo druge načine kojima će se zadovoljiti pravda, rekao je Markuš neposredno nakon razgovora sa sudijom.

I Taxi Zrenjanin

On je podsetio da je suština tužbe da se država izjasni da li je kriva za štetu nanentu privatizacijom nekadašnjeg giganta u proizvodnji lekova.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Ovde se radi ne samo o ekonomskoj nego i političkoj odgovornosti države koja je privatizovala jednu fabriku i tom privatizacijom nanela ogromnu štetu vlasnicima, akcionarima u vrednosti od 111 miliona evra. Ta cifra jeste visoka ali je ona rezultat procene državnih revizora iz Beograda. Ne radi se tu u odštetnom zahtevu za nas, nego pre svega o dokazivanju  da je neko privatizacijom uništio naša radna mesta. Želimo i da pokažemo da je ovo miran i pravni put za sve akcionare u Srbiji, kaže Markuš.

Tužba je duže od dve godine stajala u Privrednom sudu u Beogradu, koji se nakon toga oglasio „nenadležnim“ i prosledio je Privrednom sudu u Zrenjaninu, gde je po rečima radnika, samo nastavljena opstrukcija.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh