I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Praznični dani u Mihajlovu – ukrašavanje venaca za predstojeći Advent

Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, članovi KUD „Jožef Atila“ i Udruženja za ruralni razvoj najmlađim meštanima su u velikoj sali Kulturno-umetničkog društva u Mihajlovu priredili kreativnu predprazničnu radionicu.

Učenici nižih i viših razreda Osnovne škole „Sonja Marinković“ su uz pomoć učiteljica, roditelja i baka vredno pripremali i ukrašavali vence za predstojeći Advent.

mihajlovo

Prisutni su istakli, da cilj ovih i sličnih manifestacija jeste da se vekovne tradicije ovdašnjih naroda poštuju, čuvaju i sa posebnom pažnjom prenesu mlađim generacijama. Meštani Mihajlova se već uveliko spremaju za predstojeću radionicu, koja će biti održana 3.decembra i u okviru kojeg će – između ostalih – deca ukrašavati božićne medenjake.

I Taxi Zrenjanin

Predpraznična manifestacija se realizuje uz podršku fondacije „Bethlen Gábor“ i Saveza porodica Karpatskog basena.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

mihajlovo1

Advent se kod katoličkih vernika obeležava četiri nedelje pred Božić. Paljenjem četiri sveće na vencu počinju dani isčekivanja rođenja Isusa Hrista.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh