I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Nagradu Grada Zrenjanina za 2016. godinu dobija petoro pojedinaca i dva kolektiva

Komisija za dodeljivanje nagrada i priznanja Skupštine grada Zrenjanina, nakon razmatranja prispelih predloga, odlučila je da ove godine dodeli pet pojedinačnih i dve kolektivne „Nagrade Grada Zrenjanina“.
Pojedinačnu nagradu dobili su:

– Prof. dr Vasilije Đ. Krestić,
akademik, doktor istorijskih nauka;

nagradu je dobio za kapitalan naučno-istraživački rad, stvaralaštvo i sveukupnu javnu delatnost u oblasti nacionalne istorije, višedecenijsko zalaganje za duhovno, kulturno i svekoliko jedinstvo srpskog naroda na svim prostorima, i kao dobrotvor i zadužbinar.

– Prof. dr Tibor Varadi,
akademik, doktor pravnih nauka;

nagradu je dobio za izuzetan doprinos razvoju pravnih nauka, posebno u oblasti međunarodnog privatnog prava, međunarodne arbitraže i manjinskih prava, za uspešno zastupanje naše zemlje u međunarodnim sporovima, i kao darodavac dragocene arhivske građe i legata Gradu Zrenjaninu.
Dr Radmila Petrin,
lekar specijalista medicine sporta;
nagradu je dobila za dugogodišnji rad u oblasti sportske medicine i doprinos razvoju te specifične medicinske grane u Zrenjaninu, kao jedan od osnivača savremene ambulante u našem gradu u kojoj se godišnje pregleda preko 4.500 sportista iz 90 klubova.
– Laslo Šuranji,
istaknuti sportista, paraolimpijski šampion, takmičar Streljačkog kluba za osobe s invaliditetom „Olimp“ Zrenjanin;
nagradu je dobio za postignute sportske rezultate, dve osvojene medalje na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i za doprinos razvoju sporta za osobe s invaliditetom.

– Mr Živanko Radovančev,
istaknuti privrednik, duže od tri decenije uspešan rukovodilac preduzeća “Mlekoprodukt” AD;

nagradu je dobio za doprinos razvoju poljoprivrede regiona – industrije prerade mleka i ukupan doprinos lokalnom ekonomskom razvoju.
 
Kolektivnu nagradu dobili su:

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

– Garnizon Vojske Srbije – Komanda za razvoj Banatske brigade Zrenjanin;
nagradu je dobio za doprinos afirmaciji Grada Zrenjanina, kroz organizaciju i održavanje proslave Dana Vojske Srbije i Dana pobede i za ukupne aktivnosti u našem gradu tokom 2016. godine.

 
– Kompanija „Gomeks“ doo Zrenjanin;
nagradu je dobila za postignut domet jednog od najvećih poslodavaca i gradske kompanije sa velikim obimom realizovanih i planiranih investicija u Zrenjaninu i širom Srbije.
Dobitnicima „Nagrade Grada Zrenjanina“ će, u skladu sa Odlukom o ustanovljenju Dana opštine, nagrade Grada i drugih praznika i manifestacija Grada Zrenjanina, pored priznanja u vidu Povelje, biti dodeljena i novčana nagrada.
„Nagradu Grada Zrenjanina“ uručiće gradonačelnik grada Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik Skupštine grada Zrenjanina Oliver Mitrović, na tradicionalnoj novogodišnjoj svečanosti koja će se održati u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu u sredu, 28. decembra, u 12 časova.
izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh