I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

5 tona čepova za jedna invalidska kolica

Udruženje Paraplegičara Banata u oktobru prošle godine pokrenulo je akciju „Čep za hendikep“ u nameri da animira celokupnu javnost Zrenjanina na prikupljanju plastičnih čepova a sve u cilju nabavke i obnavljanja opreme potrebne licima sa invaliditetom.

1_plasticni cepovi

Udruženje paraplegičara Banata organizuje sakupljanje i skladištenje plastičnih čepova, a potom i distribuciju do kompanija koje se bave reciklažom ove vrste materijala.

Tokom prethodna četiri meseca ova akcija naišla je na široki odjek u javnosti – kaže za nas portal Snežana Nikolić iz ovog udruženja.

Fordomanija

U akciju su se uključile sve škole sa našeg područja, podržala nas je gradska uprava, a nekoliko škola koje su se uključile u ovu akciju su sa područja Beograda.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Udruženje Paraplegičara Banat je prvo u Srbiji koje je sprovelo ovakvu akciju. Veliku podrsku dobili smo od kompanije NIS koja je prihvatila nas projekat te je potpisan ugovor po kome će ova kompanija na nas celokupan sakupljeni iznos donirati još toliko sredstava – izjavila je Nikoliceva.

images-1drustvo-cepovi-1

Jedan običan plastični čep težak je nesto više od 1 grama, a za jedna nova invalidska kolica potrebno je sakupiti približno 5 tona čepova.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh