I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Američka „Luvata“ zaposliće 200 Zrenjaninaca ?

Američka kompanija Luvata trebalo bi da 2014. otvori pogon od 10.000 kvadrata u industrijskoj zoni u Zrenjaninu.

Gradsko veće u Zrenjaninu usvojilo je predlog elaborata o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini u industrijskoj zoni Jugoistok bez naknade u korist američke firme Luvata hit solušns (Luvata Heat Transfer Solutions).

luvata-in-the-wprld

Jedan od Luvatinih pogona u svetu

PerSu marketi

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Čedomir Janjić je kazao da je to prvi korak ka potpisivanju ugovora s tom kompanijom koja će 2014. otvoriti pogon od 10.000 kvadrata u industrijskoj zoni.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

„Kako je rečeno, najpre će biti zaposleno oko 200 ljudi, a zatim će biti otvorena nova hala i zaposleno još radnika„, rekao je Janjić.

Pomoćnik gradonačelnika Ivan Dević je objasnio da je ta američka firma, koja se bavi izradom toplotnih izmenjivača i tehnološkim elementima koji se koriste u termodinamičkim uređajima, uputila pismo o namerama i da će graditi dve hale, a zemljište koje je predmet otuđenja u industrijskoj zoni Jugoistok je površine oko 5,6 hektara. „Po svim kriterijumima uredbe Vlade Srbije ispunjavaju se uslovi da američka kompanija dobije zemljište bez naknade“, istakao je Dević.

On je kazao da je ta investicija, ako ne ekonomski najveća u Zrenjaninu, sigurno najzvučnije ime jer je reč o kompanija koja ima 45 fabrika u svetu.

„Doneli smo odluku o usvajanju elaborata o ekonomskoj opravdanosti i on će iću u javnu raspravu. Zatim sledi konačan tekst elaborata koji će biti dat na usvajanje Skupštini grada, a zatim i Vladi Srbije, koja donosi konačnu odluku“, rekao je Dević.

Izvor : BETA  Foto : http://www.fabricatingandmetalworking.com

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh