I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

3D projekcije vratile publiku u Bioskop Cinema

Bioskop Cinema je publici otvorio vrata pre nekoliko meseci, i publici prvi put ponudio filmove u modernom 3D formatu. Od tada, Zrenjaninci u svom gradu imaju priliku da gledaju najnovija filmska ostvarenja u korak sa ostalim srpskim bioskopima. Menadžer bioskopa, Stevan Rašić, najavio je u razgovoru za I love Zrenjanin, projekcije i nastavke naučno-fantastičnih filmova poput Godzile, Transformersa, Spajdermena.

I love Zrenjanin: Da li je menadžment bioskopa zadovoljan posećenošću u minulom periodu?

Stevan Rašić: Poslovni aranžman koji je početkom avgusta prethodne godine započet sa beogradskom ArtVistom pružio je našim sugrađanima mogućnost da uživaju u najnovijim filmskim ostvarenjima na velikom platnu, uporedo sa vodećim bioskopima u Srbiji. Prethodnih godina to nije bio slučaj, a Zrenjanin kao grad imao je “kašnjenje” u odnosu na Beograd i Novi Sad od gotovo mesec dana. U takvim okolnostima, rezultat koji omogućava održivost rada bioskopa, mogao se očekivati isključivo kroz projekcije  domaćih filmova koji su opet, zbog opšteg stanja u državi i našoj filmskoj industriji, izuzetno retki. Upravo iz tog razloga odlučili smo se za aranžman sa ArtVistom koji nam uz aktuelnost i pravovremenost projekcija omogućava i kvalitetniju eksploataciju stranog filma, ali na način koji je primeren potrebama zrenjaninske filmske publike i našim realnim mogućnostima. Uzimajući u obzir činjenicu da, pre tih projekcija, bioskop “Cinema” praktično više od godinu dana nije obavljao svoju primarnu delatnost, više smo nego zadovoljni rezultatima koje ostvarujemo. U poslednjih 5 meseci od kako je bioskop ponovo u funkciji, imali smo skoro 100 projekcija,  prikazali 18 aktuelnih naslova, a u tom periodu bioskop je posetilo preko 12.000 gledalaca.

bioskop-cinema1

PerSu marketi

I love Zrenjanin: Koliko je na posećenost uticala činjenica da se znatan broj filmova prikazuje u 3D formatu, da li je to uspelo publiku da otrgne od piraterije?

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Stevan Rašić: Aranžman sa pomenutom produkcijskom kućom omogućio je plasman “novog proizvoda” iz domena filmske industrije lokalnoj publici, odnosno prikazivanje filmova u digitalnom 2D i 3D formatu. Upravo su ove inovacije i činjenica da je većina prikazanih filmova projektovana u 3D formatu, doprinele ponovnom oživljavanju bioskopskih projekcija u našem gradu i animirale zrenjaninsku publiku. 3D projekcije imaju značajan uticaj na odziv publike, ali mišljenja sam da prevagu u korist bioskopa u odnosu na ključnog konkurenta  – filmsku pirateriju, ipak odnosi pravovremenost projektovanja aktuelnih naslova – uporedo sa Beogradom i Novim Sadom u našem slučaju.

I love Zrenjanin: Kakva su Zrenjaninci publika, da li čuvaju inventar bioskopa?

Stevan Rašić: Do sada nismo imali nikakvih problema sa inventarom ili nepoštovanjem propisanih pravila ponašanja u bioskopskoj sali ili holu bioskopa. Zrenjaninci važe za vrlo kulturnu publiku i to nije samo naše mišljenje, to je procena i kinooperatera iz Mobil 3D ekipe, koji imaju iskustva sa bioskopskom publikom širom Srbije. Ponosni smo na naše sugrađane i nadamo se da ćemo, zajedno sa našom publikom i u buduće zadržati pozitivnu reputaciju.

bioskop-cinema

I love Zrenjanin: Koji je film, u 3D formatu, do sadu bio najgledaniji ?

Stevan Rašić: Najgledaniji film u 2013. godini u našem bioskopu bio je animirani film kojim smo ponovo otvorili bioskop “Štrumpfovi 2”, ali moram reći da je napravio neznatno bolji rezultat u odnosu na film “Hobit 2 Šmaugova pustošenja”.

I love Zrenjanin: Koji žanr dominira u odabiru publike?

Stevan Rašić: Po pravilu, uvek je to domaći film. U prethodnom periodu imali smo samo dva domaća filma – “Vojnu akademiju 2” i aktuelni „Montevideo, vidimo se!“, nasuprot dosta filmova iz domena naučne fantastike, i taj žanr je, uz animirane filmove,  dominantan.

I love Zrenjanin: Da li ste ispunili očekivanja po pitanju najmlađe publike, koliko se matine pokazao uspešnim?

Stevan Rašić: Sa našim partnerima u prethodnih par meseci uložili smo popriličan trud na uvođenje i razradu ranih termina prikazivanja i stvaranje novih navika kod naših posetilaca. Mislim pre svega na naše najmlađe sugrađane, koji su imali priliku da svaki put kada je mobilna 3D ekipa u našem gradu, pogledaju i neki animirani film primeren njihovom uzrastu. Kako je vreme prolazilo tako je i odziv publike bio sve veći tako da iz sadašnje pozicije mogu reći da je matine postigao željenu uspešnost. S druge strane, tokom čitavog perioda maksimalno smo se trudili da kvalitetom filmova koje projektujemo izađemo u susret njihovim željama i očekivanjima. U narednom periodu planiramo da intenziviramo saradnju sa zrenjaninskim školama i tako damo veći značaj repertoaru adekvatnom deci školskog uzrasta.

biletarnica

I love Zrenjanin: Koje filmove publika može očekivati u narednom periodu?

Stevan Rašić: U danima nakon drugog nastavka “Montevidea” koji se u Cinemi prikazuje do 2.februara, očekuje nas dosta dobrih 3D naslova: Leganda o Herkulesu (The Legend of Hercules), nastavak filma 300 (300: Rise of An Empire), Robokap (Robocop). Tokom godine, na bioskopskom repertoaru naći će se i nastavci Spajdermena (The Amazing Spider-Man 2), Transformersa (Transformers 4: Age of Extinction), Godzile, Planete majmuna (Dawn of the Planet of the Apes) i mnoštvo animiranih filmova za naše najmlađe sugrađane.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh