I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

2. jula tradicionalni Žetelački dani u Mužlji

Udruženje porodičnih gazdinstava Klaster Fokus iz Mužlje će 2.jula, zajedno sa nekoliko civilnih organizacija i udruženja, na žitnom polju blizu salaša Miler i Pony farme, koje se nalaze pored Sunčanog jezera, organizovati 33. Žetelačke dane.

zetelacki dani mulja
Cilj ove manifestacije jeste negovanja tradicije predaka, izražavanje zahvalnosti za hleb svakidašnji i da se što vernije prenesu žetveni običaji na buduća pokolenja.

Meštani i takmičari će se u 7 sati ujutru okupljati ispred KUD „Petefi Šandor“, gde će posle kratkog Kulturno-umetničkog programa, uz muziku, krenuti put žitnog polja. Nakon osvećivanja parcele, domaćini i domaćice marljivih ruku će prioniti u rad. Žiri će i ove godine ocenjivati sastav tradicionalnog doručka, alate, odeću, obuću, rad i ostale detalje. U 12 i 30 sledi zajednički ručak, nakon čega će biti dodeljene diplome.

Organizatori će za sve posetioce prirediti i dva iznenađenja. U večernjim satima prisutni će moći da probaju slaninu od mangulice, tešku blizu 60 kilograma, nakon čega će ljubitelji dobre muzike moći da uživaju uz pesme benda „Apsolutno Romantično“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Tokom celodnevne manifestacije posetioci Žetelačkih dana moći će da pogledaju izložbe domaćih rukotvorina i starih alata, dela slikara amatera, da se upoznaju sa radom Udruženja strelaca „Hunor“ iz Temerina i da okuse tradicionalna mužljanska jela i vina.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh