I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

18 godina kontrakarijere Vladimira Čiče

Vladimir Čiča jedan je od mnogobrojnih zrenjaninskih rokera koji je kao i većina njih u lokalu, manje poznat širokoj publici.

Iako je sceni sa raznim bendovima na sceni dočekao punoletstvo, ni danas ne može reći da mu je rock n roll doneo neku slavu ili finansijsku dobrobit u životu ali ta vrsta muzike i ne služi tome, barem ne njemu i ne u ovoj zemlji.

Rock n roll za mlađeg Čiču (stariji je poznati veslački trener), uvek je bio nešto što ga je inspirisalo, ispunjavalo, nešto čime je iskazivao svoja osećanja i stavove i temperamentno ih pokazivao na bini svojim poklonicima. Pored glasovnih kvaliteta, u mladosti je bio prepoznatljiv i po skidanju gornjeg dela odeće na nastupima, a kao vrhunski veslač imao je i šta da pokaže lepšem delu publike.

-Rock n rollom se bave još samo „budale“ poput mene, operisane od ega i zarade – kaže nam na početku ovog  intervjua Vladimir Čiča. Nema klubova za svirke, nema ni publike, izdavača, kupovine albuma. Jedino želja za pravljenjem dobre muzike ne jenjava.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

1526625_10151855852259352_613568986_n

Kako bi ocenio zrenjaninsku rock scenu?

-Zrenjanin je oduvek bio pun dobrih muzičara, ali ne i dobrih bendova. Ima par matorih, u koje ubrajam i sebe koji se koprcamo ali ne vidim neke koji bi nas nasledili i preuzeli stvar u svoje ruke.

Zbog čega je to tako?

-Kada sam bio u klinac, u razredu se slušala svaka vrsta muzike. Nazovi „narodnjake“ je u tajnosti slušalo možda 20 odsto njih koji su zbog toga bili i ismevani.  Danas je sve „šabanijada“. Rok bendovi su samo tezgaroši koji sviraju EKV ili „Čorbu“ po pabovima. Nema stava, sadržaja, poente ni ličnosti.

10300432_10152789546274352_442254516518366824_n

Rock n roll karijera ovog momka je interesantna i turbulentna kao što je bila i većini zrenjaninskih bendova, sa puno uspona, još više razočaranja, prelazaka iz jednog benda u drugi, i ostalih spoticanja. Bubnjar Srđan Dević i basista Milan Kojić u bend Sepsa, osnovan 1998.  godine, u svoje redove dovode upravo Čiču – gitaristu, pevača i kompozitora.  Tako je počeo njegov muzički hod. Ova trojka, uz povremene goste (Branko Barnić – solo gitara, Tatjana Jurišić – violina) opstaje narednih pet godina i 2003. god. pod etiketom Radio Kojota, objavljuje album prvenac „Akt Bezumlja“ snimljen u studiju Chameleon u Novom Sadu.  Nakon toga, Čiča daje ostavku u Sepsi i asimilira se u Wink (Igor Bogunović – gitara, Žarko Dunić – bas, Mladen Mutavdžić – bubnjevi).

Narednih pet godina dolazi do rotacije članova Sepse i Winka bez zadovoljavajućih rezultata. 2008. godine Čiča osniva bend Sukob Interesa i okuplja sledeći kadar: Srđan Dević – bubnjevi,  Aleksandar Ač – bas, Branislav Kokora – gitara, Aleksandar Kapunac – klavijatura i Radovan Mrkajić – saksofon. Ovaj bend, pored repertoara svih prethodnih inkarnacija, snima novi materijal u sopstvenom improvizovanom studiu koji 2009. godine bez izdavača besplatno obelodanjuje na internetu u formi albuma „Sliku Svoju Ljubim“.  Nakon godinu-dve dana euforije dolazi do unutrašnjih konflikata i 2010. godinu Sukob Interesa dočekuje kao trojka: Srđan Dević, Vladimir Čiča i basista Nemanja Velimirović iz Sremske Mitrovice. U ovom sastavu ponovo u sopstvenoj režiji snimaju album Ćorsokak. Neposredno pre objavljivanja albuma Nemanju na bas gitari zamenjuje nekadašnji bubnjar Wink-a Mladen Mutavdžić.

2015. godine Vladimir Čiča  snima, i nakon neuspešnih pregovora sa izdavačima, bez etikete i besplatno objavljuje prvi solo album po imenu Puno Pozdrava Iz Septičke Banje.

-To je konceptualni album, rok opera koja u filmskom maniru priča deo moje životne priče, kaže Čiča. -Na ovom albumu gostuju mnogi poznati i manje poznati muzičari, a album je snimao i producirao Ivan Nikita Dujin iz Zrenjanina.

2016. godine u godini Čičinog rock n roll punoletstva Sukob Interesa ponovo radi, ovog puta u sastavu: Srđan Dević – bubnjevi, Igor Bogunović – gitara, Ivan Nikita Dujin – bas i Vladimir Čiča – vokal. Ovaj sastav trenutno komponuje i snima novi album koji će  svetlo dana ugledati verovatno u toku tekuće godine, potvrdio je Vladimir u  razgovoru za naš portal.

Usled nedostatka primamljivih opcija bend zasada ne planira koncertne nastupe niti eventualnu saradnju sa bilo kakvim izdavačima ili menadžerima.

– Jedino čemu se nadam što se tiče obeležavanja jubileja moje muzičke kontrakarijere jeste da ću na devetnaestu godišnjicu emigrirati iz rodne Srbije i da tako neću dočekati proslavu jubilarnih 20, bez mnogo uvijanja nam kaže zrenjaninski roker.

Vladimir Čiča i bendovi u kojima je radio  pojavljuju se na stranicama Vojvođanske Rok Enciklopedije autora Bogice Mijatovića iz 2013. god. a  ima ih i na brojnim klipovima na Youtube-u. Karijera mu je slikovito opisana i u dokumentarnom filmu „Sukob Interesa: Ljubavna priča“.

Svi gore pomenuti albumi besplatno su dostupni na sukobinteresa.bandcamp.com

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh