I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

11 zrenjaninskih horova pevalo na festivalu „Slobodan Bursać“

Prvi Memorijalni horski festival “Slobodan Bursać”, otvoren je sinoć na bini Kulturnog centra na kojoj je nastupilo šest zrenjaninskoih horova. Preostalih pet horova iz našeg grada, nastupilo je večeras.

festival-slobodan-bursac

Kulturni centar i Klutur kick koji potpisuju ulogu organizatora, kažu da je cilj da sledeće godine pored domaćih horova i pevačkih  društava, nastupe i horovi iz drugih gradova Srbije i inostranstva.

Ideja za ovaj festival potekla je kada smo sve stvari vezane za horske uspehe stavili u Muzej i Istorijski arhiv, i kada smo rekli „ovo je prošlost, a šta dalje“. Toliko toga ima, da mi jednostavno moramo da kažemo, pre svega našim građanim, a onda i celom svetu, das mo grad koji u odnosu na broj stanovnika procentualno ima najviše horova i horskih pevača u regionu rekao, je jedan od inicijatora pokretanja festival , horski pevač Vladimir Coka Stojković.

PerSu marketi

deciji-hor
U Zrenjaninu trenutno radi 13 amaterskih horova i pevačkih društava, sa više od 370 pevača.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prošle godine obeležene su dve decenije od smrti velikog dirigenta Slobodana Bursaća koji je svojim radom stvorio generacije pevača i učinio Zrenjanin prepoznatljivim  u oblasti muzike.

– Moj otac je u ovom trenutku metafora za horsko pevanje u Zrenjaninu, koji je nekad bio grad horova. Videćemo koliko to on još uvek jeste, sa svojim velikim potencijalom i perspektivom. Siguran sam da će ovaj festival dati krila novim pevačima. Vrlo sam ponosan i vrlo dirnut, rekao je Andrej Bursać dodavši da je njegov otac za života pronosio ime Zrenjanina, a sada mu je to na neki način vraćeno.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh