I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

10 slika „Noći muzeja“ u Zrenjaninu

Manifestaciju „Noć muzeja“ posetilo je više hiljada Zrenjaninaca prateći programe na dvanaest lokacija. Pored institucija kulture i izložbenih salona, manifestacija se održavala i u Osnovnoj i srednjoj školi „9. maj“, na otvorenom u centru grada, u Mesnoj zajednici Bagljaš i klubu Alternativa.

noc-muzeja-trg

Izložbe, koncerti, radionice, predstave i književne večeri ponudile su značajan sadržaj i mogućnost da posetioci izaberu ono što im odgovara.

NARODNI MUZEJ ZRENJANIN

U Narodnom muzeju bila je dostupna izložba „Kolo srpskih sestara – poklonjena kolekcija“, izložba „Ĉuvari fotografske baštine -Predstavljanje privatnih kolekcija stare i retke fotografije, izložbe „Postavka ličnih predmeta Olge Ubavić“ i „Kaštelanski sentimenti“, a organizovane su i dve kreativne radionice.

PerSu marketi

noc-muzeja-mali-salon

noc-muzeja-gusle

gusle

noc-muzeja-fotografija

noc-muzeja-radionica

GRADSKA NARODNA BIBLIOTEKA

U biblioteci je održana promocija romana „Bunker swing“ Mirjane Đurđević i Branka Mlađenovića, dok je u Klubu knjige paralelno trajao Majski sajam knjiga.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

noc-muzeja-biblioteka

noc-muzeja-biblioteka1

KULTURNI CENTAR

Pored projekcije filma „Disappearing landscape“ i programa Frankofonije, u Kulturnom centru su bile postavljene Međunarodna putujuća izložba-Format mali i izložba Marginalizovane grupe u savremenoj kulturi.

kulturni-centar-noc-muzeja

POZORIŠNI KLUB „ZELENO ZVONO“

U pozorišnom klubu je najpre otvorena izložba Doris Milešević „Ispitivanje materije u radijusu repeticije i redukcije”, a u 22h je počeo nastup Sergeja Trifunovića i JAM factory, a učestvovali su i bend Muzičke škole „Josif Marinković“ i njihova Jazz sekcija, kao i bend EGŠ „Nikola Tesla”.

atrijum-jam-factory

Posetioci su pratili i pozorišne predstave „Bajka o Majušku“ i „Narodni poslanik“ u Narodnom pozorištu Toša Jovanović, izložbu „Mi gradimo prugu, pruga gradi nas” u Istorisjkom arhivu, izložbu „Dragoslav Stojanović Sip : Znak, Poruka, Smisao“ i likovnu radionicu za decu u Savremenoj galeriji i druge brojne sadržaje.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh