I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

10 prioriteta nove Strategije održivog razvoja Zrenjanina

Odbornici Skupštine grada usvojili su na jučerašnjoj sednici Strategiju održivog razvoja grada Zrenjanina za period od 2014. godine do 2020. godine.

zrenjanin

Sadržaj strategije je obrazložio gradonačelnik Čedomir Janjić koji je odbornicima predočio hronologiju izrade tog značajnog dokumenta, način i postupak njegove izrade i napomenuo kontinuitet ove s prethodnom strategijom.

– Želimo, naravno, da Zrenjanin bude grad koji ima luku, aerodrom, univerzitet i da bude povezan autoputem ne samo s Beogradom i Novim Sadom, već i sa drugim gradovima. U novom ciklusu strateškog planiranja korigovaćemo greške nastale u procesu implementacije, uvrstićemo dodatne aktivnosti i nove mehanizme, ali i usavršiti metodologiju rada, usvajati jeftinija, jednostavnija, efikasnija i racionalnija rešenja – naznačio je gradonačelnik Janjić.

I Taxi Zrenjanin

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA 
On je naznačio i dominantne probleme, pobrojane u Strategiji, a potom i predstavio strateške ciljeve i prioritetne projekte.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Tokom izrade strategije definisani su ciljevi i predloženo je 404 projekata koji će doprineti boljem životu i standardu, kako u gradu, tako i u naseljenim mestima. Najviše projekata tiču se ekonomije odnosno ekonomskog razvoja grada, privrede i poljoprivrede, ali se vodilo računa i o unapređenju životne sredine, društvenog razvoja i infrastrukture. Ovo je samo predlog, što ne znači da je taj broj projekata konačan i da tokom implementacije Strategije neće biti novih – dodao je gradonačelnik Zrenjanina.

Strategijom je određeno deset prioriteta: unapređenje kvaliteta pijaće vode na teritoriji Grada Zrenjanina, rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, izgradnja regionalne deponije s reciklažnim centrom u Zrenjaninu, unapređenje kvaliteta i kapaciteta industrijskih i slobodnih zona, unapređenje agrarne infrastrukture i sistema odbrane od elementarnih nepogoda, izgradnja sistena za prečišćavanje otpadnih voda, rehabilitacija, rekonstrukcija i izgradnja lokalnih puteva na teritoriji Grada Zrenjanina, povećanje stepena prerade i finalizacije poljoprivrednih proizvoda, razvoj instrumenata populacione politike i aktivnosti na zaštiti porodica s malom decom, kao i razvoj novih kapaciteta obrazovanja i vaspitanja.

Predlog Strategije održivog razvoja grada Zrenjanina za period od 2014. godine do 2020. godine prisutni odbornici su usvojili velikom većinom od 47 glasova „za“ i bez diskusije, a za njegovo usvajanje je glasala  i većina odbornika opozicije.

Izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh