I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • Forma Ideale
Vesti Zrenjanin

Zbog obnove puta Zrenjanin – Žabalj izmena režima saobraćaja do sredine novembra

Danas su otpočeli dugoočekivani radovi na rehabilitaciji državnog puta prvog B reda broj 12, na deonici Žabalj – Zrenjanin.

Iz JP “Putevi Srbije” obaveštavaju učesnike u saobraćaju o izmeni režima saobraćaja koja će biti na snazi do sredine novembra.

Kako je i najavljivano, radovi su počeli u zoni žabaljske raskrsnice koja će, nakon rekonstrukcije, postati raskrsnica sa kružnim tokom saobraćaja, bez semafora. Radove izvodi preduzeće “Vojput” a.d. iz Subotice.

I-Taxi

Na sajtu “Puteva Srbije” objavljeno je da su radovi počeli danas u 8 časova i da je planirano njihovo izvođenje do 15. novembra 2017. godine. Za vreme izvođenja radova, kako se navodi, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila uz semaforsku regulaciju.

Projektom rehabilitacije puta, predstavljenim svojevremeno u Zrenjaninu, osim izgradnje pomenute kružne raskrsnice kod Žablja predviđena je i izgradnja proširenja, odnosno autobuskog stajališta, blizu raskrsnice, gde se i sada vozila često zaustavljaju. Još dve manje raskrsnice – „stara žabaljska“ i raskrsnica kod mosta preko Tise, za skretanje na stari Aradački put i izletište, biće poboljšane u smislu proširenja, što će povećati njihovu preglednost, samim tim i bezbednost.

Određene izmene pretrpeće i raskrsnica Zrenjanin – Aradac, gde će se sadašnje ukrštanje pod nepovoljnim uglom „ispraviti“ na približno prav ugao, što će doprineti povećanju bezbednosti i u zoni ove raskrsnice.

Tokom te prezentacije naglašeno je da je, po svim tehničkim elementima, ova saobraćajnica projektovana kao auto-put, bez obzira što će brzine biti ograničene na 80 km/h.

“Osim kompletne zamene asfaltnog sloja na toj saobraćajnici, rehabilitacija podrazumeva poboljšanje postojećeg stanja i u drugim segmentima – rekonstrukciju raznih priključaka, raskrsnica, novu saobraćajnu signalizaciju. Posebnu pažnju obratili smo na stanje na pet raskrsnica, kao i na priključke atarskih puteva, s obzirom na njihov velik broj i neadekvatan raspored”, istakao je tom prilikom odgovorni projektant za ovu deonicu Milan Zelenbaba.

izvor: zrenjanin.rs

  • Divider
  • Divider
  • Daruši
  • Park sala Zrenjanin
Na vrh