I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Trojica veroučitelja različitih veroispovesti primer sloge i tolerancije

Pravoslavni veroučitelj Nemanja Ševo, katolički veroučitelj Milan Nedeljković, i islamski veroučitelj Elvir Šerifović redak su primer iskrenog prijateljstva i kolegijalnosti. Sva trojica predaju nastavu u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ i najčešće su petkom na okupu.

-Mi se družimo u školi, sarađujemo, čak se i privatno posećujemo. Tolerancija i međusobno uvažavanje doprinose čvrstom prijateljstvu. Bitno je da deca vide naš primer, pa će se tako i oni ponašati, istakao je veroučitelj Milan Nedeljković.

Prijateljstvo Milana i Elvira počelo je pre pet godina. Zajedno rade u nekoliko škola, a od prošle godine im se pridružio i Nemanja Ševo.

I Taxi Zrenjanin

– Misija, nas, veroučitelja, jeste da od dece napravimo dobre ljude, i da ih naučimo da se pomažu. Ja volim svoje kolege, to su divni ljudi. Želim da naš primer slede i kolege u drugim školama, zbog budućih generacija, kaže veroučitelj Elvir Šerifović.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Zajedničkih projekata nisu do sada imali, međutim sva trojica kažu da imaju želju da i na tom polju pokažu primer saradnje različitih konfesija.

Nemanja Ševo, najmlađi među njima, kaže da uči od svojih kolega i da se trudi da svojim učenicima prenese znanje i toleranciju prema drugim veroispovestima.

– Želim da se zahvalim školi „Jovan Jovanović Zmaj“ i direktoru Saši Bosiću, u ime sve trojice što je omogućio da se ovde sastanemo. Želimo da budemo primer, ne samo u Zrenjaninu, već i drugim gradovima u Srbiji, da tri različite veroispovesti mogu biti u jednoj školi, da zajedno deca uče, a da naše prijateljstvo i saradnja pokažu drugim kolegama da imaju stalno na umu da sklad doprinosi produktivnijem prenošenju znanja deci, poručio je veroučitelj Ševo.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh