I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Saveti lekara: Usta i grlo ne smeju da budu suvi, pijte tople napitke

Kineska vlada je imenovala italijanskog lekara koji je radio u bolnici Šenžen u Kini da se pridruži studijskoj grupi za virus pneumonije Vuhan ili korona virus.

Napisao je vrlo zanimljiv članak, koji je rezimiran u nastavku:

– Ako prehlađenoj osobi curi nos i boli je grlo, nije zaražena virusom korone, jer pneumonija (upala pluća) daje suv kašalj bez curenja iz nosa. To je najlakši način da ga otkrijete.

I Taxi Zrenjanin

S druge strane, dobro je znati da Vuhan ili korona nisu otporni na toplotu i umiru na 26 do 27 stepeni. Stoga pijte puno toplih napitaka poput čaja sa začinskim biljem. Nije lek, ali je dobar za telo. Ispijanje tople tečnosti je efikasno u uništavanju svih virusa. Pokušajte da ne pijete hladna pića.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Izložite se suncu iako je hladno.

– Kada virus padne na metalnu površinu, živeće najmanje 12 sati. Zato zapamtite da, ako dođete u kontakt sa bilo kojom metalnom površinom, morate temeljno oprati ruke sapunom.

– Virus može ostati aktivan u tkivima 6-12 sati. Normalno sredstvo za pranje veša ubija virus. Zimsku odeću kojoj nije potrebno svakodnevno pranje, treba staviti na sunce da bi ubio virus.

Informacije o simptomima koronske pneumonije:

– Prvo će zaraziti ždrelo, a zatim ćete osetiti suvo grlo koje će trajati 3 do 4 dana.

– Tada će se virus spojiti sa nazalnom tečnošću, prodreti u dušnik i ući u pluća prouzrokujući Vuhan pneumoniju. Ovaj postupak će trajati 5 do 6 dana.

– Pratiće je stanje upale pluća, visoka temperatura i otežano disanje. Nazalna kongestija nije poput uobičajenog nazalnog zagušenja. Osetićete kao da se davite u vodi. Važno je da odmah potražite lekarsku pomoć ako imate ovaj osećaj.

O prevenciji

– Najčešći način da se zarazite je da dodirnete stvari na javnim mestima kao što su ograde, ručke na vratima, ručke autobusa itd, zbog čega treba često da perete ruke. Virus može da živi u vašim rukama samo 5-10 minuta, ali mnoge stvari se mogu dogoditi za to kratko vreme, poput trljanja očiju.

– Preporučuje se grgljanje Betadinom kako biste eliminisali ili smanjili klice dok su još u grlu (pre nego što nastave prema plućima).

Organizam zaražen koronom (dok je virus mlad) ne mora da pokaže znake infekcije nekoliko dana. Kako znati da li je neko zaražen?

Najnovija informacija je da period inkubacije može biti i do 28 dana pre pojave simptoma korona virusa.

U trenutku kada osoba ima temperaturu/kašalj i ode u bolnicu, pluća mogu biti 50% fibrotična i možda bude prekasno.

Tajvanski stručnjaci predlažu da sami obavimo jednostavnu kontrolu svakog jutra.

– Duboko udahnite i zadržite dah više od 10 sekundi. Ako to radite bez kašlja, gušenja ili lošeg osećaja itd. To je dokaz da nema fibroze u plućima, što je osnovni pokazatelj da nema infekcije.

Svi treba da budemo sigurni da su nam usta i grla vlažna, NIKAD ne suva. Popijte malo vode svakih 15 minuta. ZAŠTO?

Čak i ako virus uđe u usta … pitka voda ili druga tečnost će ga preneti kroz jednjak do stomaka. Tamo će stomačne kiseline ubiti virus.

Ako ne pijete dovoljno vode redovno, virus može ući u dušnik i ući u pluća.

Dezinfekcija obuće preko koje je moguć prenos:

U flašu sa raspršivačem staviti 1/4 nekog sredstva za čišćenje na bazi hlora i 3/4 vode.

PRE ulaska u kuću poprskati obuću i odozdo i odozgo

Izvor: „Hronograf“

http://hronograf.net/2020/03/10/saveti-italijanskog-lekara-za-izbegavanje-korone-usta-i-grlo-nikada-ne-smeju-da-budu-suvi-perite-ruke-i-dezinfikujte-obucu/

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh