I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Prvi „Franc List fest“ biće održan u dvorcu Kaštel u Ečki

Povodom održavanja događaja „Franc List fest“ u dvorcu Kaštel u Ečki, održana je konferencija za medije. U okviru istog događaja, predstavljen je i sajt „Udruženje poslovnih žena Sofia“.

Događaj će biti održan 6. oktobra, uoči 200 godina od otvaranja dvorca Kaštel, kada je mladi Franc List svirao na tom događaju. Događaj su podržali grad Zrenjanin, AP Vojvodina, a u ulozi pokrovitelja biće osiguravajuća kuća Delta generali.

-Prezentujemo jednu lepu stvar za Zrenjanin. Ovim se podsećamo da je Zrenjanin grad kulture, u kojem muzičko stvaralaštvo ima posebno mesto. Povezanost imena Franca Lista sa Kaštelom i Zrenjaninom treba da bude snažan argument za proširenje turističke ponude našeg grada. Nadamo se da ćemo slikama sa predstojećeg festivala postati atraktivniji na kulturnoj mapi Evrope, istakao je pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

PerSu marketi

-Poslednjih nekoliko godina aktivno organizujemo festivale različitog tipa. Kada mi se koleginica Marijana Kerleta iz „Udruženja poslovnih žena Sofija“ obratila sa idejom o „Franc List festu“, zamisao mi se odmah dopala. Kontaktirao sam ljude iz Pokrajine koji su to podržali, kao i grad Zrenjanin. Koleginica Jovanka Višekruna će biti selektor kao stručno lice. Promovisaćemo mlade muzičare, pre svega u klavirskoj muzici. Festival će početi u popodnevnim časovima, i trajaće do ponoći. Ako nas vreme posluži, napravićemo „Garden of music“, sa više manjih bina. Podršku će pružiti i strane ambasade, a mnogi ambasadori će biti i gosti na festu. Za sledeću godinu planiramo da dovedemo učesnike iz drugih zemalja, a ove godine ćemo imati jednu atraktivnu pijanistkinju, čije ime još uvek nećemo otkriti, izjavio je osnivač „Color Media Comunications“ Robert Čoban.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Festitval je revijalnog karaktera i u njemu mogu da učestvuju svi solisti, horovi i orkestri sa teritorije Srbije i zemalja regiona.

„Ideja o festivalu se rodila sasvim slučajno, vođena činjenicom o predstojećoj godišnjici. Razgovarala sam sa ljudima koji su bolje upućeni u život i dela Franca Lista, i utvrdili smo da ne postoji festival posvećen njemu. Obratila sam se Robertu Čobanu, koji je prihvatio ideju, i sada smo na pragu realizacije. Sve informacije možete naći na sajtu udruženja Sofia, i ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju festivalu, naglasila je predsednica udruženja Marijana Kerleta.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh