I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Na „Danima piva“ i simpozijum „Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo“

U okviru manifestacije „Dani piva“ u Zrenjaninu, ove godine prvi put će biti organizovan naučno-stručni Simpozijum pod nazivom „Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo” sa međunarodnim učešćem, a njegov značaj i program predstavili su članovi Organizacionog odbora u Privrednoj komori Vojvodine (PKV).

Simpozijum „Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo” omogućiće nova saznanja u ovoj oblasti, kao i susrete vrhunskih stručnjaka iz nauke, obrazovanja, privrede, a sa posebnim aspektom na proizvodnju piva i sirovine za proizvodnju piva. Na simpozijumu će uzeti učešća renomirani stručnjaci kako iz naše zemlje, tako i iz Belgije, Češke, Slovenije, Škotske.

-Grad Zrenjanin je na turističkoj mapi, ali i na privrednoj. Želimo ponovo da pokrenemo proizvodnju u našem gradu, imamo zainteresovanih kompanija, ali i da pomognemo razvoju pivarstva u Srbiji upravo u domenu malih pivara“, naglasio je pomoćnik gradonačelnika Grada Zrenjanina Duško Radišić.

-Ideja je da se ta tradicionalna manifestacija, koja ima prevashodno turistički karakter, poveže sa jednom naučno-stručnom manifestacijom. Ideja da obnovimo ono što je nekada bilo u Jugoslaviji, a to su bili određeni naučno-stručni skupovi u vezi sa pivom, pivarstvom i hmeljarstvom što ne nažalost prekinuto“, rekao je predsednik Organizacionog odbora Simpozijuma prof. dr Radovan Pejanović.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

Foto: zrenjanin.rs

Manifestacija „Dani piva“ u Zrenjaninu ove godine održava se 32. put i trajaće sedam dana, od 28. avgusta do 3. septembra 2017. godine.

Izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh