I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Marko Ćurčić – prvi Melenčan na Olimpijadi

Fizioterapeut rvačke reprezentacije Srbije, Marko Ćurčić (35), bio je važan deo tima, koji je doprineo da Davor Štefanek osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Riju.

marko-curcic

Marko Ćurčić na tribinama borilišta u Riju

On radi sa rvačkom reprezentacijom od juna 2015. godine, a stručnost i predanost poslu su bili najvažniji faktori, kada se odlučivalo o putnicima u Rio.

– Veoma sam srećan što sam bio deo tima, koji je ostvario ogroman uspeh na Olimpijskim igrama. Moj udeo je možda mali, ali sam ponosan što sam doprineo uspehu Davora Štefaneka, makar jedan odsto – rekao je Ćurčić i dodao – Tim posmatram kao jedan lanac. Ako taj lanac ima samo jednu slabu kariku, sve puca. Rvanje je fizički izuzetno naporan sport i moj primarni posao je da pomognem takmičarima da se što pre oporave, na što bezbolniji način.

I Taxi Zrenjanin
marko-curcic-brazil

Naučio i Brazilce da podignu tri prsta

marko-curcic-melencanin

Prvi Melenčovanin (Melenčanin) na Olimpijadi

Marko je kao dečak trenirao fudbal i karate. U karateu je stigao do braon pojasa. Bio je kadetski prvak Srbije. Sa 16 godina se definitivno opredelio za fudbal i grao je za Rusandu iz njegovih Melenaca. Zavšio je Višu medicinsku školu u Zemunu – smer za fizioterapeuta.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Kao dečak sam maštao da učestvujem na Olimpijadi i to mi se ostvarilo. Proveo sam pet dana u Riju, a od toga sam tri cela dana bio u hali. Uspeo sam da obiđem jedino Kopakabanu, koja na mene nije ostavila očekivani utisak. Plaža je „izvikana“, a Brazilke su veliko razočarenje. One lepotice sa TV – a mogu da se vide…samo na TV – u! Svetla tačka je neočekivani susret sa Vanjom Grbićem, koji je tamo promovisao bič – volej. U Riju nisam stigao ništa drugo da vidim, jer smo bili fokusirani na takmičenje.

Propustio je i slavlje Davora Štefaneka posle osvajanja zlatne olimpijske medalje.

– Moj avion je poleteo samo šest sati posle finala. Posle meča sam morao hitno u hotel da se spakujem i krenem na aerodrom. Zato smo proslavili nekoliko puta kod Davora u Subotici. Biće prilike još za slavlja, nadam se da će osvojiti zlato i na Evropskom prvenstvu sledeće godine.

marko-curcic

Sa Štefanekovim bratom na tribinama

ZAHVALNOST ŠTEFANEKA

Davor Štefanek, osvajač zlatne medalje na OI u Riju, ima samo reči hvale kada je u pitanju fizioterapeut rvačke reprezentacije:

– Na Olimpijske igre sam išao samo sa jednim ciljem, da uzmem medalju. Za to sam se spremao praktično celog svog života. Imam ceo tim ljudi iza sebe, koji su verovali u mene i podržavali mena putu do medalje. Svaka povreda, koja se desi u sekundi, može da uništi snove i spreči te da staneš na pobedničko postolje. Naravno da sam zahvalan Marku, kao nekom ko je sve vreme bio uz nas i pomagao nam kada je bilo najteže. Svakako da je on deo tima, koji mi je pomogao da stignem do zlatne medalje – rekao je naš zlatni olimpijac.

marko-curcic-grbic

Sa Vanjom Grbićem na Kopakabani

Pored olimpijskog zlata, on je bio deo tima, koji je pomogao našim rvačima da dođu do odličja i na Svetskom prvenstvu 2015 (Štefanek bronza) u Las Vegasu i na Evropskom prvenstvu 2016 u Rigi (Štefanek srebro, Viktor Nemeš srebro, Maksimović srebro).

Ipak, nemaju privilegiju samo vrhunski sportisti da ih masira Marko Ćurčić, već i svi Zrenjaninci, koji ga mogu pronaći u njegovom salonu Phyisio Spa, koji se nalazi u sklopu hotela Vojvodina.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh