I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Zima stopirala završetak izgradnje fabrike vode

Izgradnja postrojenja za preradu pijaće vode odvijala se nesmetano u kontinuitetu sve do pojave ekstremno niskih temperatura kada su radovi na gradilištu obustavljeni. U Javno komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ kažu da će izgradnja biti nastavljena čim vremenski uslovi to dozvole.

– Građevinski radovi su gotovo u potpunosti završeni pre prekida radova. Na bazenu za prijem sirove vode postavljena je krovna konstrukcija i limena pokrivka krova, i preostalo je da se uradi izolacija bazena vodonepropusnim slojem, a da bi se taj posao sproveo potrebno je da temperatura bude minimum pet stepeni iznad nule. Nakon toga sledi punjenje bazena za sirovu i bazena za pitku vodu i hidraulične probe. Pored bazena pitke vode izvođeni su završni radovi na objektu za smeštaj pumpi za hidraulično kretanje vode i očekuje se brz završetak i ovog objekta. Započete su pripreme za betoniranje tri ploče manjih površina za smeštaj dodatne opreme postrojenja, navode u „Vodovodu i kanalizaciji“.

Kompletna oprema preneta je na ploču budućeg objekta za smeštaj opreme za reverznu osmozu i ultrafiltraciju, a završena je i oprema za jonoizmenjivač koja će biti smeštena na ploču budućeg objekta za jonsku izmenu čim se stvore uslovi za transport opreme. Na ovaj način biće u potpunosti kompletirana oprema budućeg postrojenja.

I Taxi Zrenjanin

Na gradilište postrojenja pristigli su čelična konstrukcija i sendvič paneli za montažu hala za smeštaj opreme i ti radovi će početi čim se vremenske prilike poprave.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U skladu sa porastom dnevnih temperatura počeće opremanje trafo stanice i objekta za smeštaj pumpi, kao i ostali mašinski i elektroradovi. Konzorcijum firmi raspisao je i konkurs za prijem u radni odnos radnika na održavanju opreme postrojenja za prečišćavanje vode.

Trenutni prekid radova je prouzrokovan višom silom, a prema onome što je do sada urađeno i onome što je spremno, momenta kada vremenski uslovi dozvole izvođenje radova nećemo ih okarakterisati kao nastavak, već kao radove na završetku izgradnje postrojenja za prečišćavanje vode.

  • Divider

  • Divider
Na vrh