I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Škola računara „Nimiko“ ugostila osnovce iz tri škole

Projekat “Profesionalna orijentacija u Srbiji” namenjen je učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola.

U okviru projekta organizuju se posete preduzećima kako bi učenici razumeli prednosti i nedostatke određenih zanimanja i radnih mesta, i lakše se odlučili za izbor srednje škole koju će upisati.

NIMIKO OS BOTOS

Škola računara „Nimiko“ je od samog početka podržala ovaj projekat i već treću godinu za redom, organizuje susrete sa učenicima. Ove godine , najpoznatiju školu računara u gradu posetili su đaci tri škole – OŠ „Petar Petrović Njegoš’“ Zrenjanin, OŠ „1.Oktobar“ Botoš i OŠ „Đura Jakšić“ Zrenjanin.

PerSu marketi

Ako želimo opisati naš put ka boljem životu, onda možemo opisati školu računara NIMIKO“, prva je rečenica koju su u svom izveštaju napisali đaci OŠ ‘Đura Jakšić’.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Dragana Milekić, predavač i organizator nastave u školi NIMIKO, opisala je đacima radni dan u Nimiku, koji su lepi, a koji teški trenuci u privatnom biznisu, kao i koje sve osobine i znanja treba da poseduje predavač škole računara.

NIMIKO OS NJEGOS

Đaci su imali spremna pitanja, što potvrđuje koliko su ozbiljno i sa interesovanjem došli u posetu. Većina đaka voli programiranje i rad za računarom, pa su sa velikom pažnjom usvajali informacije.

Najinteresantnije pitanje bilo je ‘Koje karakterne zahteve postavlja zanimanje predavača?’.

Naravno, to i jeste suština dobrog rada. Osim velikog znanja, dobar predavač treba da bude strpljiv, staložen, tolerantan. Treba da ‘oseti’ svakog đaka i reši problem na koji naiđe. Taj problem je ponekad nastao i zbog karatkera osobe koja sluša nastavu, zbog atmosfere u učionici, do rekacije polaznika, a ne samo kao problem gradiva koje se predaje.

U školi računara Nimiko većina predavača radi od osnivanja škole (više od 19 godina), što potvrđuje da je odabir predavača odličan, a to je doprinelo i značajanom uspehu škole u našoj sredini, rečeno je učenicima.

NIMIKO OS DJURA JAKSIC

Škola je od 2005. međunarodno ovlašćeni informatički test centar čije su diplome priznate u celom svetu.

Škola računara radi tokom cele godine, tako da Vas i ovog leta očekuju zanimljivi kursevi i radionice za osnovce.

Sa puno volje i energije, podršku u organizaciji ovog projekta, dali su profesori osnovnih škola: Ljiljana Janku, Jelena Lazin Drašković i Miodrag Mijatov. Kompletan tekst o poseti, koji su pripremili đaci OŠ „Đura Jakšić“ iz Zrenjanina možete pročitati ovde:

Škola računara NIMIKO, Slovačka 3, Zrenjanin (023) 569-191, www.nimiko.co.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh