I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Monstruozni čin: Ženka labuda ubijena sa tri hica

Đura Rašić, šezdesetjednogodišnji penzioner iz Orlovata bio je zatečen kada je jutros u Tamišu ugledao beživotno telo ženke labuda koju je hranio poslednjih dana.

labud
Ovo je više nego tuga. Živim u Orlovatu, ali dolazim redovno na Tamiš gde imam vikendicu. Tamo sam i pronašao par labudova koji sam nekoliko dana hranio kukuruzom. To je tako trajalo do danas. Jutros sam video samo mužjaka, a onda sam u rukavcu koji napaja uzdinski ribnjak, u vodi, pronašao ženku. Najpre nisam hteo da verujem u ono što vidim, i prvo sam pomislio da je uginula. Međutim kada sam video ustrelnu ranu i krv na perju, sve mi je bilo jasno. Stavio sam je u čamac pa u gepek svog auta i uputio se u Zrenjanin da slučaj prijavim policiji, priča vidno potreseni čovek i odmahuje glavom govoreći da mu „nije jasno kako je neko mogao ovo da učini…“.

labud1
U nameri da se počionioci otkriju, ovaj penzionisani policajac prijavio je slučaj Policijskoj upravi, a labud je odnet u veterinarsku stanicu, gde su utvrđene tri ustrelne rane. Materijal je poslat na analizu u Beograd ne bi li se utvrdilo kojim je oružjem pucano. Rašić za I love Zrenjanin kaže da bi na osnovu svog iskustva u lovstvu, rekao da je ženka labuda ubijena hicima iz „sačmarice“.

TAMIŠ – NEPOŽELJNA LOKACIJA ZA LABUDOVE

I Taxi Zrenjanin

Đura Rašić čovek kaže da se i prošle godine pojavio jedan par labudova na Tamišu, a onda je nepoznati počinilac zapalio trsku u kojoj se nalazilo njihovo gnezdo sa jajima.

djura-rasic

„Nisam hteo da verujem u ono što vidim…“, Đura Rašić

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

 

OŠTRE REAKCIJE UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA „BETA“
 
Po ko zna koji put možemo da potvrdimo kako su ovo strašne, tužne ali i opasne stvari. U ovom tragičnom događaju svetla tačka je reakcija ovog čoveka, pre svega ljudska, civilizovana, na visokom moralnom nivou. Od kad postojimo kao Udruženje uglavnom se susrećemo sa molbama da mi preduzmemo nešto umesto pojedinaca. Vrlo je retko da pojedinci sami ustanu i urade sve što bi i inače svi pojedinci trebali. Građanska dužnost je prijaviti zločin nad životinjom. Nažalost, mnogi se toga ustručavaju iz nekog razloga, i tako se kreira lažna sliku da nasilja nad životinjama ima veoma malo, kao da i ne postoji. A ono nažalost postoji. Nadamo se da će doći do pomaka u istrazi, kaže za I love Zrenjanin Gorana Belić ispred Udruženja „BETA“.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh