I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Grad opravdao ulogu dobrog domaćina „Kupa tolerancije“

Proteklog vikenda svečano je zatvoren jubilarni deseti “Kup tolerancije“ u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice u saradnji sa Savezom za školski sport Vojvodine u okviru kog su se učenici osnovnih i srednjih škola takmičili u različitim sportskim disciplinama.

kup-tolerancije-2 slika

Ova manifestacija je pod pokroviteljstvom projekta Pokrajinske vlade „Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini“ okupila 400 učesnika sa područja sedam vojvođanskih okruga. Tereni hale „Medison“, „Kristalne dvorane“, ali i sale Zrenjaninske gimnazije i Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ bili su mesta na kome su sportski duh i fer „play“ predstavljali simbole nadmetanja.

Podpredsednik Saveza za školski sport Vojvodine Jovan Lekić kaže da je na ovogodišnjem susretu učestovalo 48 ekipa osnovnih i srednjih škola.

PerSu marketi

– Dvostruko zadovoljstvo predstavlja činjenica da je jubilarni, deseti „Kup tolerancije“ ujedno i treći po redu koji se održao u Zrenjaninu. To znači da se naš grad pokazao kao odličan domaćin tokom prethodna dva, ali i da učenici sa područja Srednjobanatskog okruga pokazuju veliko interesovanje za druženjem i upoznavanjem svojih vršnjaka druge nacije i kulture, rekao je Lekić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

kup-tolerancija-1-slika

Program je obuhvatao takmičenje po sportovima, pri čemu su se učenici osnovnih škola takmičili u mešovitim disciplinama stonog tenisa i odbojke, a srednjoškolci u odbojci i basketu za devojčice i dečake.

– Pored rekreativnih aktivnosti učesnicima je bio priređen i zabavni deo, odnosno, boravak na bazenu, ali i takmičenje u pevanju u okviru kojeg su dodeljene nagrade žirija i publike.Tokom trodnevnog takmičenja, bezbednost dece je bila prioritet, ali i da planovi u vezi sa organizacijom prođu onako kako smo zamislili na početku. Da smo ispunili naša, ali i očekivanja posetilaca i takmičara, govore povratne informacije gostiju koji su nam upućivali pohvale nakon završetka ovog sportskog takmičenja, ističe Lekić i dodaje da mu predstavlja veliku satisfakciju to što će organizacija ovog
Kup-a predstavljati dobar primer narednim takmičenjima.

Uz moto „Tolerišite različitosti“ grad na Begeju bio je domaćin sportskih igara čiji su učesnici pokazali da smo svi jednaki bez obzira na socijalne ili kulturne različitosti, ali i da poštovanjem tuđe vere i nacije, ujedno poštujemo i svoju.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh