I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninci ostavili #utisak na Blogomaniji

Predstavnici portala I Love Zrenjanin su imali prilike da 7.-9.12.2012. prisustvuju na jednoj od najvećih Interent konferencija u regionu – Blogmanija na kojoj je učestvovalo preko 300 blogera, tviteraša i pojedinaca koji prate njihov rad.

Tokom ova tri dana učesnici su imali priliku da aktivno učestvuju u diskusijama u vidu panela, gde je na jednu temu odgovaralo više predavača. Kao jedno od glavnih pitanja izdvojila se polemika o ključnom pitanju sa konferencije : da li moguće živeti od bloga i koje koristi neko može imati od pisanja samog bloga?

Posebnu pažnju su privukle i radionice koje su se istovremeno održavale u posebnoj sali i bile su skoncentrisane na konkretnije teme i primenu znanja iz oblasiti održavanje i optimizaciju sajta, SEO (optimizacija za pretraživače), kao i mogućnosta marketinga i zarade putem AdWords i AdSense sistema.

Predavači na Blogomaniji

I Taxi Zrenjanin
Šta je Blog?
Blog je forma slobodnog izražavanja u kojoj iznosite vaše mišljenje na određenu temu, događaj, uslugu ili proizvod. Blog može biti korporativni kada se vodi u ime neke firme, modni kada su obično dominantne slike, blogovi vezani za hranu, gde uglavnom pored slika ide i propratni tekst o načinu pripreme tog jela, kao i mnogi drugi.

Organizacija

Organizatori su se zaista potrudili da olakšaju prisutvo na konferenciji, budući da je kotizacija bila besplatna, kao i činjenica da su obezbedili popust za smeštaj u hotelu Falkensteiner na Staroj Planini. Vozačima je posebno bio od značaja Vodič za vozače do Stare Planine, koji je napisao jedan od organizatora konferencije. Učesnicima je uvek bio dostupan info pult sa mlađom ekipom organizatora, koji su uvek bili dobro raspoloženi i spremni da odgovore na svako vaše pitanje. Bio je obezbeđen visok i stabilan protok WifI Interneta, koji je po nekim ličnim merenjima iznosio preko 20/20 mb/s. Učesnici su mogli svake večeri da se opuste i zabave u organizaciji #kafanizacija.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.


TweetWall #blogomanija

Učesnici su mogli u realnom vremenu da šalju svoje komentare i utiske u toku samog predavanja

TweetWall predstavlja prikaz svih tweetova filtriranih po određenom #hashtagu (ključnoj reči) sortiranih hronološki, što omogućava učesnicima da prate komentare vezane za određenu temu na jednom mestu.

#Utisak

Iako svako ko se ozbiljnije bavi Internetom mogao je da primeti da su teme bile opšteg karaktera i da je bilo primetno odsustvo prenošenja konkretnog znanja, eventualno putem prikaza case study modela, Blogomanija je predstavila odličan skup ljudi koji u većoj meri predstavljaju Interenet scenu u Srbiji. U krajnjem sličaju svako je mogao da priđe nekom od predavača i postavi neko konkretno pitanje u direktnom razgovoru. Jedan od glavnih zaključaka konferencije je bio taj da treba da pišete blog, ali ne očekivati da će se on svideti svima, kao i taj da blog treba da koristite kao sredstvo lične promocije svojih znanja i na taj način pozicionirate sebe na mapi Interneta i kao takvi možete očekivati zaradu na indirektan način.

Spa centar

Zanimljiva činjenica – Ispostavilo se da se najveći prenos znanja obavljao u Spa centru hotela u đakuziju ili bazenu, te poslušajte savet Miloja Sekulića.

Miloje Sekulić - Plastične vizitke

 

Autor texta: Milan Milićev

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh