I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Promocija knjige „The Rolling Stones – Umetnost pobune“

Knjiga „The Rolling Stones – Umetnost pobune“, novinara, publiciste i muzičara Ivana Ivačkovića, biće promovisana u Salonu Narodnog muzeja u petak 30. novembra, u 19 časova.

Reč je o četvrtom izdanju monumentalne publikacije kojom se Srbija uključuje u obeležavanje 50 godina postojanja poznatog rokenrol sastava. Autor knjige, rođeni Zrenjaninac, ovom knjigom ujedno obeležava i tri decenije novinarskog rada.

U četvrtom izdanju svoje knjige, koje je dopunjeno tekstom o Brajanu Džonsu, i koncertima u Beogradu i Budvi, Ivačković govori o kulturnom fenomenu “Rolling Stonsa”. Organizatori promocije su Narodni muzej Zrenjanin i Muzička škola „Josif Marinković“ čiji će učenici i profesori tokom promocije zajedno sa Ivanom Ivačkovićem svirati poznate pesme tog kultnog benda. Posetioci će biti u prilici da te večeri knjigu „The Rolling Stones – Umetnost pobune“ kupe po promotivnoj ceni.

I Taxi Zrenjanin
Ivan Ivačković rođen je u Zrenjaninu 1964. godine. Novinarsku karijeru otpočeo je u listu Omladinske 1982. godine. Od tada do danas objavio je oko dve hiljade tekstova u značajnim štampanim medijima SFRJ, SRJ i Srbije (NIN, Rock, Start, Politika, Večernje novosti, Vreme, Dnevni telegraf, Naša borba…). Tokom bogate novinarske karijere sarađivao je sa velikim brojem popularnih ličnosti među kojima su Mik Džeger, Kit Ričards, Dejvid Bouvi, Sting, Alis Kuper, Džon Mejl, Brajan Feri, Sofija Loren, Bert Lankaster i drugi. Objavio je tri biografske knjige – „The Rolling Stones: Umetnost pobune“, „Obe strane jastuka: Priča o Bajagi i instruktorima“, i „Madonna: Priznanja pop pevačice“, i jednu pesničku zbirku „Crvena mapa“.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh