I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Peti inkluzivni sportski kamp „Čardak“

Karate klub Zrenjanin jedan je od retkih klubova na ovim prostorima koji u svom redovnom trenažnom procesu organizuje rad sa sportistima ometenim u razvoju. Za pet godina, koliko se ovaj program sprovodi u trofejnom zrenjaninskom klubu, postignuto je mnogo, na zadovoljstvo i dece i roditelja, više nego što je iko očekivao.
– Na ovakvim kampovima zajedno treniramo, družimo se i učestvujemo u raznim aktivnostima sa sportistima sa smetnjama u razvoju. Zajedničke aktivnosti koje sprovodimo tokom kampa, brzo stvaraju osećaje zajedništva, pripadnosti, tolerancije i ravnopravnosti, kaže David Vuletaš, zrenjaninski karatista i višegodišnji učesnik inkluzivnih kampova.
Na ovogodišnjem kampu, pored zrenjaninskih karatista, učešće su uzeli i sportisti Sportskog kluba za decu i omladinu sa posebnim potrebama „Hendi sport“, a na samom kampu zajedničkim aktivnostima priključili su se i sportisti Tekvondo i šah kluba „Vidikovac“ iz Beograda, a učestovali su i sportisti iz Majdanpeka.
– Ovogodišnji kamp okupio je tridesetak sportista, a primarni cilj je uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju u sportsko-rekreativne aktivnosti uz uspostavljanje interakcije sa njihovim vršnjacima koji nemaju problema u razvoju. U proteklih pet godina kroz program inkluzivnih kampova prošlo je više od 400 sportista, kaže Simo Salapura, koordinator kampa.
Za brojne aktivnosti na ovogodišnjem, petom kampu koji se tradicionalno održao na Deliblatskoj Peščari u ŠRC „Čardak“ u periodu od 23. do 28. jula, bili su zaduženi volonteri zrenjaninske Kancelarije za mlade i Udruženja „Suncokret“: Tatjana Prpić, Izabela Prec, Maja Padejski i Slaviša Babić, a lekarski nadzor tokom kampa poveren je Dr Ivanu Lukiću.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh